Hirdetés

Az Electronic Arts 2,1 milliárd dollárért vásárolt új fejlesztőcsapatot

|

Csillagászati összegért talált gazdára a Glu Mobile, az a stúdió, amelynek temérdek sikeres mobiljátékot köszönhettünk a múltban.

Hirdetés

2020-ban nem csak hatalmasat nőttek összességében a játékipar bevételei (melyhez nagyban hozzájárult az embereket otthonukhoz láncoló pandémia is), hanem immár elmondható, hogy az ipar bevételeinek felét a mobilplatformok adják. Lehet a mobiljátékokra kígyót-békát mondani, bolond lenne az a nagy stúdió, ami figyelmen kívül hagyja ezeket a számokat.

Az Electronic Arts pedig nem akar a bolondok közé tartozni, legalábbis erre enged következtetni a kiadó legújabb grandiózus beruházása: csillagászati összegért, mintegy 2,1 milliárd dollárért, vagyis 623,15 milliárd forintért felvásárolták a mobiljátékokra szakosodott Glu Mobile csapatát.

Hirdetés

A tizenöt évvel ezelőtt, 2005-ban alapított Glu Mobile nagyjából 800 alkalmazottat tömörít jelenleg, ők a jövőben az EA már meglévő mobilos fejlesztőihez fognak csatlakozni. A Glu Mobile portfóliója elég változatos, Baldur's Gate mobiladaptációtól kezdve a Design Home, a Covet Fashion, és az MLB Tap Sports Baseball címeken át egészen a Kim Kardashian: Hollywoodig sok mindent fejlesztettek.

Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója elmondta, a mobil kezd a legnagyobb játékplatformmá válni a világon (ebben teljesen igaza van, hiszen 2020-ban immár a piac 49%-át lefedte), cége pedig a Glu Mobile felvásárlásával megduplázta a házon belüli mobilfejlesztők számát. Az EA-nek jelenleg több mint 100 millió aktív mobiljátékosa van, őket fogja a jövőben kiszolgálni a Glu Mobile is.

A mostani akvizíció közel akkora jelentőséggel bír, mint mikor 2015-ben az Activision Blizzard megvette a Candy Crush fejlesztőjét, a Kinget - ott mondjuk anno 5,9 milliárd dollár cserét gazdát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)