Hirdetés

A Paramount bezárja a tévés részlegét, rengeteg embert küldenek el

|

A divízió olyan projektek létrejöttében vett részt, mint a Prime Videón látható Reacher.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok történései alapján kijelenthetjük, hogy a leépítések idejét éljük, amikor szinte egyetlen nagyobb cég sem ússza meg anélkül, hogy el kelljen bocsátania valakit. Nem kerülhette el ezt a vaskos adóssághalmot maga előtt görgető Paramount Global sem. Miután a szintén nehéz időket élő Warner Bros. Discoveryvel való egyesülésről folytatott egyeztetések besültek, több helyről is érkezett ajánlat a cégcsoport felvásárlására, a Paramount végül a Skydance-szel való összebútorozást választotta, a vállalat összesen 8 milliárd dollárt fektet a Paramount Globalba. 

A cégcsoportnak a tőkeinjekció ellenére is leépítéseket kellett végrehajtania, és ez nemcsak egyes munkatársak elküldését jelentette, hanem a Paramount Global egy teljes divíziójának leállítását is. Eldőlt, hogy a 2013-ban létrehozott Paramount Television Studios (innentől PTVS) bezárja kapuit. 

A PTVS feladata a saját televíziós és streaminges tartalmak gyártása volt (a hagyományos tévécsatornák mellett olyan platformokra is, mint amilyen a Paramount+), de közreműködött más szolgáltatások produkcióinak létrejötténél is, mint amilyen az Amazon-féle Reacher és Jack Ryan, a netflixes 13 okom volt, valamint az HBO-s Watchmen. A PTVS idén már kétszer nézett szembe leépítésekkel, februárban számos munkatársat irányítottak át a házon belüli CBS Studioshoz, a Paramount Global és a Skydance Media fúziója pedig csak növelte az alkalmazottak félelmét. 

Hirdetés

Ami nem volt alaptalan, ugyanis a Deadline jelentése szerint Nicole Clemens, a Paramount Television Studios elnöke egy, a beosztottaknak küldött memóban közölte, hogy a részlegük a hét végéig bezár. A fájdalmas döntés néhány nappal azután született, hogy a Paramount bejelentette, az Egyesült Államokban az alkalmazottak 15 százalékát elbocsátja. Clemens ekképpen búcsúzott:

"Ez egy kihívásokkal teli és képlékeny időszak volt az egész iparág számára, és sajnos a mi stúdiónk sem maradt érintetlen. Az elmúlt 11 év során a PTVS az erő, az elszántság és a rendíthetetlen elkötelezettség kombinációjával átvészelte a látszólag leküzdhetetlennek tűnő akadályokat. Ezeknek a kihívásoknak hihetetlen rugalmassággal, kreativitással és a munkánk iránti szenvedéllyel feleltünk meg, és nem is lehetnék büszkébb a csapatunkra. Abban a kiváltságban helyzetben voltunk, hogy az iparág legkiválóbb kreatív tehetségeivel dolgozhattunk együtt, hogy segítsünk elmesélni hihetetlen történeteket, amelyeket a világ minden táján láthattak, amelyek szórakoztattak és formálták a kultúrát."

A CBS vezérigazgatója, és a Paramount Global társigazgatója, George Cheeks megerősítette, hogy a döntés nem a teljesítményen alapult, hanem "a televíziós- és streamingpiacon bekövetkezett jelentős változások és a vállalatunk racionalizálásának szükségessége miatt". Cheeks egyúttal bejelentette, hogy a PTVS összes jelenlegi sorozata és fejlesztés alatt álló projektje a CBS Studioshoz kerül.

A Paramount Global a PTVS bezárásával és a leépítésekkel 500 millió dolláros költségcsökkentésre törekszik, ez a tervek szerint szeptember végéig lezárul, de akár elhúzódhat az év végéig is. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)