Hirdetés

Visszakerül a mozikba a legendás Az ötödik elem

|

Sajnos nem nálunk, pedig itthon sem ártana egy hasonló kezdeményezés.

Hirdetés

Idén sem unatkoznak azok, akik rendszeres vendégei a vetítőtermeknek, hiszen 2024-ben olyan remek filmeket mutattak már be a mozik, mint a Deadpool & Rozsomák, a Dűne: Második rész, az Agymanók 2, vagy a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A friss bemutatók mellett pedig időről időre régi klasszikusok is beneveznek még egy menetre. most épp Luc Besson 1997-es sci-fije, Az ötödik elem kerül vissza a mozikba az Egyesült Államokban a Fathom Events jóvoltából.

November 17-én, vasárnap és 20-án, szerdán az egész USA-ban újra vetítik a sci-fi filmet. Ez a vetítés része a Fathom Big Screen Classics nevezetű sorozatának, amely az év során már olyan filmeket is varázsolt vissza a vászonra, mint a Fényes nyergek, a South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan és az Óz, a csodák csodája.

Hirdetés

A Fathom azt is elárulta, hogy a vetítések elé bepakolnak majd egy bevezetőt is Leonard Maltin filmkritikus és történész tolmácsolásában, ez a szegmens hivatott bemutatni Az ötödik elem hatását az egész filmiparra.

Maga a sztori egyébként még 16 évesen pattant ki Luc Besson fejéből, aztán a forgatókönyvet végül Robert Mark Kamennel közösen írta meg. A főszereplő Korben Dallast Bruce Willis alakította, partnere pedig Milla Jovovich volt, akinek karaktere, Leeloo túlzás nélkül ikonikus szereplővé vált, ki is feledhetne el olyan mondatokat tőle, mint a következő jelenet: 

De a "világjegy" fogalma is örökre az elménkbe vésődött:

Az ötödik elem a maga idejében a legdrágább európai film volt, kritikai fogadtatása viszont inkább megosztónak tekinthető. Voltak, akik nagyon szerették, de azt sem szabad elfelejteni, hogy azért Aranymálna díjra is jelölték Luc Besson munkáját - maga Jovovich kapta meg a legrosszabb női mellékszereplő jelölését, Chris Tucker pedig a "legrosszabb új sztár" díjára volt esélyes. Ezzel párhuzamosan a film bezsebelt egy Oscar-jelölést (legjobb hangeffektek kategóriában) és Európai Filmdíjra is jelölték. 

2011-ig egyébként ez volt a legmagasabb bevétellel rendelkező francia film, akkor az Életrevalók tudta leelőzni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)