Hirdetés

Elhunyt John Amos, az Amerikába jöttem és számos sorozat beugrós színésze

|

Főleg epizódszerepekben volt látható, de hosszabb ideig játszott Az elnök embereiben is.

Hirdetés

Augusztus 21-én, 84 éves korában elhunyt John Amos, akinek barátságos arca sokak számára bizonyára az Amerikába jöttem filmekből ismerős, de lehet, hogy mások a Hazudj, ha tudsz, a Két pasi meg egy kicsi, a Nevem Earl, a Psych, A férfi fán terem vagy Az elnök emberei sorozatokból emlékeznek rá. A hírt most közölte fia, Kelly Christopher Amos.

Karrierje egyik legfontosabb állomása az 1977-es Gyökerek című minisorozat volt, amiben Kunta Kintét, egy Afrikából elrabolt, Amerikában rabszolgasorba taszított fiatalt alakított. Huzamosabb ideig játszott a Good Times című sorozatban is.

Hirdetés

A Gyökerek miatt Emmyre is jelölték, és bekerült a New Jersey hírességek csarnokába. Rövid ideig amerikai futballjátékos is volt, ám amikor a Kansas City Chiefshez szerződött, edzője, Hank Stram azt mondta neki, őnem focista, csak egy ember, aki próbál focizni.

Még három produkcióban látható lesz, köztük a Suits LA-ben, amiben magát alakította.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)