Hirdetés

Valódi követői is lettek a GTA fiktív vallási szektájának – az egyik fejlesztőt is sikerült megrémíteni ezzel

|

Egészen elképesztő részleteket hozott nyilvánosságra Lazlow Jones a szatirikus Epsilon Program "imádóival" kapcsolatban.

Hirdetés

A Grand Theft Auto sorozat egyik jellegzetessége, hogy a valós élet politikai és társadalmi kérdéseit szatirikus csavarral szövi át, majd jeleníti meg a játékokban. Nem lesz ez másképp a jövőre érkező GTA 6 esetében sem, amelynek első előzetese rengeteg való életbeli mémesedett pillanattal és popkulturális trenddel fokozta a rajongók szűnni nem akaró izgatottságát.

Lazlow Jones közel két évtizeden át dolgozott a Rockstar Gamesnél fejlesztőként, ez idő alatt pedig a rajongók is betaláták párszor - az amerikai IGN-nek adott interjújában a minap egy ilyen, egészen bizarr alkalmat idézett fel.

Jones arról mesélt, hogy egyszer - a fiktív, csak játékokban létező - Epsilon Program nevezetű szekta "imádói" keresték meg telefonon, akiknek szent meggyőződésük volt, hogy a csoport a valóságban is létezik.

A GTA 5 fejlesztésének ideje alatt Jones egy hangüzenetet kapott munkahelyi telefonjára, amelyben egy nő az Epsilon Program követőinek képviselőjeként mutatkozott be. A hölgy elmondta, hogy "halálosan szeretnének többet tudni" a vallásról, ergó tényleg hittek a fejlesztők által kitalált szektában.

Hirdetés

Jones elmondta, hogy az egész egy szürreális élmény volt számára, illetve hozzátette, az, hogy a szektának valódi követői vannak, egyszerre tette "izgatottá" és "rémítette halálra".

"Tényleg úgy hangzott, mintha az Epsilon Program követője lenne. Őrület, amikor az ember szatírát készít valamiből, ezt mi elég egyértelműen kihangsúlyoztuk. Létrehoztunk egy honlapot az Epsilon Programnak még 2004-ben, és a rajta lévő összes szövegből világosan kiderült, hogy ez fiktív pénzhajhász, modernkori vallás."

- fogalmazott a fejlesztő.

A fiktív Epsilon Program a 2004-es GTA: San Andreasban debütált; vezetője Chris Formage, aki azért alapította a gyülekezetet, hogy pénzt csaljon ki a könnyen megvezethető hívőkből. Nos, úgy fest, hogy belőlük a mi világunkban sincs hiány.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)