Hirdetés

19 év után örökre eltűnik az Age of Empires 3, a szerverek is leállnak

|

Megszünteti a Microsoft az Ensemble Studios RTS-ének támogatását.

Hirdetés

Szomorú hírrel szembesültek a minap azok az Age of Empires-rajongók, akik még közel két évtized elteltével is fel szoktak látogatni a harmadik felvonás online csatatereire: a Microsoft közölte, hogy október 30-ával beszünteti a valós idejű stratégiai játék támogatását, magyarán leállítja a szervereket, a bejelentéssel párhuzamosan pedig az Age of Empires III értékesítését is befejezte.

Aki megvásárolta a Steamen Age of Empires III (2007) néven megtalálható, a The Warchiefs és a The Asian Dynasties kiegészítőket is magába foglaló eredeti változatot, az említett dátum után is kedvére pörgetheti a kampányt és a skirmish küldetéseket, egyedül az online multiplayer funkciók válnak elérhetetlenné.

Hirdetés

Továbbra is meg lehet majd viszont vásárolni a Steamen és a Windows Store-ban a 2020-ban kiadott Age of Empires III: Definitive Editiont, amely időközben négy további DLC-vel (United States Civilization, Mexico Civilization, The African Royals, Knights of the Mediterranean) bővült. Úton van egyébként már az ötödik csomag is, ezt idén szerette volna leleplezni és kiadni a Microsoft, ám néhány napja 2025-re halasztotta.

Az Age of Empires: Definitive Edition kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy bárki ingyen kipróbálhatja a folyamatosan rotálódó tartalmakat kínáló trial verziót, így megalapozott döntést hozhat az esetleges vásárlásról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)