Hirdetés

Úgy megtolta a Steam forgalmát a Black Myth: Wukong, hogy minden rekord megdőlt

|

A Valve dörzsöli a tenyerét, miközben a Black Myth: Wukong sikere terjeszti a platform jó hírét.

Hirdetés

A Steam egyidejű felhasználói száma ismét meghaladta a korábbi csúcsot. Ez persze nem csoda, a Valve platformja épp reneszánszát éli, amit több tényezőnek is köszönhet. Egyrészt a Steam Deck nagyot lendített a handheld PC-s piac egészén, és a SteamOS stabilitása rengeteg embert vonzott a platformra.

Emellett a Deadlock és a keretrendszer új funkciói mind azt jelzik, hogy a vállalat ismét egyre aktívabb szereplőjévé akar válni a piacnak, az elmúlt néhány év passzívabb hozzáállásával szemben. Mindezek mellett persze ott vannak az olyan slágercímek is, mint a tavalyi Baldur's Gate 3 vagy az idei Black Myth: Wukong.

Hirdetés

Akárhonnan is fúj az a szél, nagyon erősen dagasztja a vitorlát. A Steam felhasználói csúcsa júliusban is új rekordot ért el, de most alig két hónappal később a nyár eleji adatot is sikerült felülmúlnia. Augusztus 25-én pontosan 37 258 373-an voltak bejelentkezve a platformra, ami jelentős ugrás az előző, 36,35 milliós rekordhoz képest.

Ebben valószínűleg sokat segített, hogy a Black Myth: Wukong megjelenését követően a megszokottnál is több kínai felhasználó árasztotta el a platformot, a mindenkori toplista második pozíciójáig repítve az ország első nagy költségvetésű játékát. Jelenleg 2,41 millió egyszerre aktív játékos a Wukong legjobb eredménye. Kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, milyen magaslatokat hódíthat még meg a Steam és a Game Science műve a későbbiekben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)