Hirdetés

PlayStation-exkluzív lehet ideiglenesen az egyik legjobban várt soulslike játék

|

Miután elcsúsztatták az Xbox Series X/S-es verziót, felbukkant egy jelentés.

Hirdetés

Gyakorlatilag azóta várjuk türelmetlenül a Game Science Unreal Engine 5-tel készülő játékát, a Black Myth: Wukongot, hogy először megláttuk 2020-ban, azóta pedig minden egyes trailerrel csak nagyobbra kerekedik a szemünk. A Vu Cseng-en mitológiai regényére, a Nyugati utazásra, illetve annak legfontosabb karakterére, a Majomkirályra építő soulslike alkotás fantasztikusan néz ki, de a gyönyörködés helyett már inkább játszanánk, amire várhatóan augusztus 20-ig kell várnunk. 

Már ami a PC-s és PS5-ös játékosokat illeti, ugyanis az Xbox Series X/S-verzió nem fog megérkezni a többivel egyszerre, a fejlesztők szerint az xboxos változatnak több optimalizálásra van szüksége. A Game Science elmondta, hogy az a célja, hogy minimalizálják az xboxosok várakozási idejét, és amint megfelelőnek ítélik a minőséget, bejelentik hozzá a dátumot, de lehet, hogy ez csak porhintés. 

Hirdetés

Sokan úgy okoskodtak, hogy biztosan a gyengébbik Series konzol, az S tehet arról, hogy plusz optimalizálás kell, ahogyan történt az a Baldur's Gate 3 esetében is, azonban a Windows Central általában jól értesült munkatársa, Jez Corden mást állít. Corden arról számolt be nemrég, hogy pletykákat hallott arról a Summer Game Fest keretében megtartott Xbox Games Showcase-en, hogy a Game Science és a Sony valamilyen formában exkluzivitási megállapodást kötött a Black Myth: Wukonggal kapcsolatban, és ez áll valójában a késlekedés mögött. 

Hivatalosan sem a Sony, sem a Game Science nem erősítette meg az üzlet létrejöttét, Corden ezért megkérdezte a fejlesztőcsapatot és a Microsoftot az üggyel kapcsolatban. A stúdió nem kívánta kommentálni a dolgot, míg a redmondiak szóvivője utalt a pletykára is a válaszában: 

"Izgatottan várjuk a Black Myth: Wukong megjelenését Xbox Series X/S-re, és a Game Science-szel együttműködve igyekszünk a játékot a platformjainkra is eljuttatni. Nem kommentálhatjuk a partnereink által más platformtulajdonosokkal kötött megállapodásokat, de továbbra is arra összpontosítunk, hogy az Xbox a legjobb platform legyen a játékosok számára, és ennek középpontjában a nagyszerű játékok állnak."

Hogy az xboxosok mikor számíthatnak a játék megérkezésére, az tehát még kérdéses, de az már biztos, hogy mikrotranzakciók nem lesznek, DLC-k és extra tartalmak viszont igen. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)