Hirdetés

Mégis csak a Sony miatt csúszik a Black Myth: Wukong xboxos változata?

|

Sajtóértesülések szerint titokban kötött a PlayStation számára előnyös megállapodást a Sony és a Game Science.

Hirdetés

Kínának mind a piaca, mind a játékipara jelentős (Tencent, NetEase stb.), ám ennek eddig leginkább a mobiljátékok szegmensében lehetett érezni a hatását. A Black Myth: Wukonggal azonban ezen a téren is változást hozott, a Game Science alkotása AAA kategóriás címekkel versenyezve hódította meg egy szempillantás alatt a Steam közönségét, és lökött nagyot a PlayStation 5 eladásain a világ második legnépesebb országában. Valószínűleg az Xbox is profitált volna a játék sikeréből, ha nem csúszik a Microsoft konzoljára szánt kiadás, amit hivatalosan a további optimalizálás szükségességével magyaráztak.

A napokban viszont egy másik narratíva kapott szárnyra, amit az ismert spanyol szivárogtató, extas1s terjesztett. Szerinte memóriaszivárgás a késlekedés oka - ezt a gamescomra kilátogató xboxos fejlesztőkkel folytatott beszélgetésekre hivatkozva állítja -, és amíg ez nem oldódik meg, addig a Black Myth: Wukong nem tud átmenni a bugok érzékelésére szolgáló teszteken. Mások szerint azonban szó sincs technikai gondokról, egészen más okból nem jelenhetett meg Xbox Series X|S konzolokra az év egyik legjobb játéka.

Hirdetés

Egymástól függetlenül a Forbes és az amerikai IGN is azt írja a saját forrásaira támaszkodva, hogy a nem igazak extas1s állításai, mivel a fejlesztők semmilyen technikai hibát nem jelentettek az Xbox felé, ami oka lehetne a késlekedésnek. Inkább az az ok, hogy konzolexkluzivitásról kötöttek szerződést a Sonyval, amiről a felek egyike sem tájékoztatta a nyilvánosságot. Ez megmagyarázza azt is, hogy a Microsoft szóvivője júniusban miért fogalmazott úgy, hogy nem kommentálhatják partnereik és más platformtulajdonosok megállapodásait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)