Hirdetés

Láttad már, hogy a Valve milyen mókás kézikönyvet ad az új alkalmazottaknak?

|

Az útmutató azért készült el, hogy a Steam mögött álló vállalat megkönnyítse a munkatársak csatlakozását, mindezt pedig vicces illusztrációkkal érik el.

Hirdetés

Bár a Valve alaposan lecsavarta a játékfejlesztői tevékenységét, és már a legnagyobb videojátékos áruházra, a Steamre fókuszál elsősorban, a vállalat még mindig megkerülhetetlen a játékiparban, kulcsembere, Gabe Newell pedig egy élő legenda. Nem meglepő, hogy sokan szeretnének ott dolgozni, a cég pedig nem éri be annyival, hogy az újoncokat körbevezetik, mókásabb dolgot talált ki. 

Még 2012-ben szivárgott ki a Valve "Handbook for New Employees" című kiadványa, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy "Kézikönyv új alkalmazottak számára", ami mókás illusztrációk kíséretében avatja be az újonnan csatlakozókat abba, hogy mit kell tudni a cégnél végzett munkáról. A jópofa beavatót eredetileg egy fórumra pakolták el egy állítólagos e-mail mellett, amelyet a vállalat munkatársa, Greg Coomer küldött, és amely szerint a kézikönyv azért készült el, hogy a "lehető legkönnyebbé" tegyék az új emberek számára a céghez való csatlakozást.

Hirdetés

A dokumentumnak köszönhetően a Half-Life, a Portal és a Counter-Strike szériák mögött álló stúdió betekintést enged a működésébe: az 56 oldalas anyag tele van fantasztikus illusztrációkkal és lépésről-lépésre stílusú útmutatókkal, például a vállalati nyaralásokról, de a beavatatlanok számára céges idővonal (sajnos csak 2012-ig tart) és a Valve vezetésének bemutatása is megtalálható benne.

Felvonultat olyan finomságokat is, mint hogy miért található minden egyes íróasztalon egy kerék, és mi a teendő, ha akár egyetlen hópehely is leesik.

A legjobb az egészben az, hogy Gabe Newelléknek eszük ágában sincs titkolni, a kiszivárgás óta felkerült a Valve honlapjára és bárki letöltheti a kézikönyvet, az angolon kívül több nyelven is elérhető (magyar fordítást nem találtunk hozzá). Leellenőriztük: van benne harmadik oldal, sőt több hármas szám is. Szürreális. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Címkék: #valve
Platformok: PC
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)