Hirdetés

Kellemetlen hírt kaptak az xboxosok az Avowed kapcsán

|

Az Obsidian akció-szerepjátéka nem úgy fog futni Xbox Series X/S-en, ahogyan szeretnénk.

Hirdetés

Bár a PlayStation 5 és az Xbox Series X egyértelműen szintlépés a korábbi generációhoz képest, a beígért és előszeretettel hangoztatott technológiai ígéreteket nehezen tudják betartani a fejlesztők. Nemhogy 8K, 4K sincs minden játék esetében (vagy ha igen, nem natívan, hanem felskálázva), arról nem is beszélve, hogy a 60 fps egyáltalán nem lett alapvető, pláne a konzoloknál. 

A Microsoft különösen küszködik ezzel, amiről részben a gyengébb hardverű Series S tehet, amely limitálja a fejlesztők lehetőségeit és rengeteg optimalizálást igényel, de még így se garantált a végeredmény. Nemrég például az Unreal Engine 5-ös Senua's Saga: Hellblade 2 is belecsúszott ebbe: az Xbox Series X/S-es verzió 30 fps-re volt korlátozva, míg a PC-s a dupláját vagy többet is tudott. 

Hirdetés

De olyan xboxos "nagyágyúk" is így jártak a megjelenésükkor, mint a Redfall, a Starfield és a Forza, de egyes címeknél sikerült utólag megoldani egy frissítéssel. A lista végére pedig most felvéshetjük az Obsidian Entertainment újdonságát is. A Pillars of Eternity világában játszódó akció-RPG, az Avowed művészeti igazgatója, Matt Hansen nemrég az Iron Lords podcast során árulta el, hogy a játék nem fogja támogatni a 60 fps-t konzolokon, de szerinte az Avowed egyjátékos, belső nézetes jellegéből adódóan a 30 fps-es cél ideális a játék és a fejlesztőcsapat számára is. Ez pedig lehetővé teszi az Obsidian számára, hogy több figyelmet fordítsanak a VFX-re, a fényekre és egyebekre.

"Ez egy olyan kompromisszum, amelyet viszonylag korán meghoztunk, és nagyon elégedettek vagyunk vele. A játék elég simán fut ahhoz képest, hogy mennyire sűrű vizuálisan, és mindig is ez volt a célunk."

A PC-re, Xbox Series X/S-re és a Game Passba egyből érkező Avowed megjelenése nemrég csúszott át 2025. február 11-re, akkor kiderül majd, hogy tényleg elég-e hozzá a 30 fps. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)