Hirdetés

Ilyen konfiguráció kell ahhoz, hogy a Black Myth: Wukong király élmény legyen PC-n

|

Közzétették a gépigényt az egyik legjobban várt soulslike játék alkotói.

Hirdetés

Négy évvel ezelőtt, 2020 nyarán rúgta rá az ajtót a világra a Game Science stúdió egy lehengerlő prezentációval, amelyben a mitológiai majomkirály, Szun Vukung (Sun Wukong) olyan pazar mozdulatokkal páholta el ellenfeleit, hogy öröm volt nézni. Akkor még UE4-es alapokra építkezett a kínai stúdió, ma már viszont Unreal Engine 5 dohog a soulslike-elemeket is felvonultató akció-szerepjáték alatt.

Kezdettől fogva világos volt, hogy a Black Myth: Wukong túl nagy falat lenne az előző konzolgeneráció számára, a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S tábora azonban nem marad ki az élményből, igaz az utóbbinak várnia kell még egy keveset. A Sony konzolján viszont már augusztus 20-án fejest ugorhatunk a 16. században született regény, a Nyugati utazás inspirálta kalandba, ahogy persze PC-n is, ha a gépünk bírja szuflával. Érdemes észben tartani, hogy a fejlesztők még a belépőszintnek megadott konfigurációt is DLSS, FSR, illetve XeSS engedélyezése mellett tesztelték.

Hirdetés

Jelen állás szerint ahhoz, hogy elfogadható minőségben játszhassunk, legalább 16 GB RAM-nak kell szolgálatot teljesítenie a gépünkben, videokártyából pedig mindenképpen olyanra lesz szükség, amelyik legalább 6 GB VRAM-mal rendelkezik. Nyilván mondanunk sem kell, hogy SSD-re érdemes telepíteni a játékot a merevlemez helyett, s bár az dicséretes, hogy a kilencedik évét taposó GTX 1060-nak is szorítottak helyet az asztalnál, csodát azért ne várjunk tőle.

Fontos tudni továbbá, hogy amennyiben bekapcsolnánk, sőt teljesen kiaknáznánk a ray tracinget, akkor szintet ugranak a követelmények: 6 GB  VRAM például kevés lesz ehhez ehhez a mutatványhoz, miként a videokártya képességei sem múlhatják alul az RTX 3060 tudását.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)