Hirdetés

B-b-beszédhibát okozhat a TV és a videójátékok?

|

Egy angol felmérés szerint a kétéves gyermekek beszédképtelenségének a televízió és a videójátékok az okai.

Hirdetés

Bevallom őszintén, mindig jókat röhögök, amikor a rádióban meghallom az "angol tudósok kiderítették" kezdetű híreket. Most is egy hasonlóan széleskörű, és valós alapokon nyugvó felfedezést tettek a szigetország nagy koponyái. Szerintük az angol kisgyermekeket sújtó beszéddel kapcsolatos problémák oka legfőképpen a videójátékokba, másodsorban pedig a televízióban keresendők. Egy kutatás során kiderült, hogy az átlag kétéves angol gyermek még a nevét(!) sem tudja, nemhogy esetleg értelmesen beszélni. Az ok természetesen a videójáték-függőség. Érdekes módon a "szakértők" ezúttal tettek egy olyan óvatos kijelentést is, hogy talán a szülői odafigyelés, vagy annak hiánya is okozhatja ezt az egyre terjedő "betegséget". Hm, hm. Csak nem? Kedves nagy agyak ott messze távolban. A nagy anti-videójáték kampányok közepette nem ártana egy kicsit esetleg az utolsó feltevéssel foglalkozni egy kicsit behatóbban. Én ugyan nem vagy szakértő, mégis úgy vélem, hogy aki egy videójáték miatt gyilkolászni kezd, vagy nem tanul meg beszélni, az nem a játék, hanem sokkal inkább a szülei hibája. Amúgy is micsoda kreténség ez már? Kétéves TV és játékfüggő gyerekek?? Ki engedi meg hogy gyermeke ilyen fiatalon egyáltalán a közelébe menjen ezeknek a cuccoknak? Szerintetek?

 

gyerek2.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)