Hirdetés

Az Indiana Jones and the Great Circle rendezője szerint nem a lőfegyvereken lesz a hangsúly

|

Axel Torvenius jobban szeretné, ha az eszünket és az ostorunkat használnánk majd.

Hirdetés

Az Indiana Jones filmekből jól tudjuk, hogy kedvenc kalandorunk használ lőfegyvert is, ha úgy hozza a szükség, de nem az az elsődleges eszköze, és a Wolfenstein-játékokat jegyző MachineGames videojátéka, az Indiana Jones and the Great Circle is ezt az elvet követi. A stúdió az Edge magazinnak igyekezett tisztázni, hogy a Fiatalúr virtuális kalandja nem belső nézetű lövölde, annak ellenére sem, hogy lesz benne belső nézet és fegyver is. A Wolfensteinekkel ellentétben ugyanis itt nem az lesz a lényeg, hogy telepumpáljuk az ellenfeleket ólommal. 

A GamesRadar+ szemlézése szerint a játék kreatív igazgatója, Axel Torvenius kihangsúlyozta, hogy nem fogják ösztönözni a fegyverforgatást, a hangsúly inkább azon lesz, hogy próbáljuk meg használni az eszünket és az ostorunkat, mivel ezek jelentik a legfontosabb eszközeinket. 

Hirdetés

Torvenius szerint az Indiana Jones-játékuk nem lett volna hű a karakterhez, ha a lövöldözésre koncentráltak volna, és igyekeznek kihangsúlyozni a fegyverhasználat veszélyességét: 

"Indynek nincsenek szuperképességei. Nagyon gyakran látszik rajta, hogy egyik küzdelem sem könnyű számára. Végső soron ő csak egy tanár és egy kissé ügyetlen régész. Történetesen van ez a szenvedélye, ami miatt állandóan ilyen furcsa helyzetekbe kerül, ellenségekkel és csapdákkal. Nem lenne hű a karakteréhez, ha komplett katonai táborokat lőne szitává rendszeresen, és a MachineGames csapata az őt fenyegető veszély mértékét szeretné hangsúlyozni. Próbáltuk megragadni azt az érzést, hogy amikor harcba kell bocsátkoznia, akkor nagyon forróvá válik a helyzet, ha lőnek rá. Ahogyan az is nagyon veszélyes lesz, ha ő nyit tüzet az ellenfelekre, mert riasztórendszerük van, és erősítés érkezik."

A játék rendezője, Jerk Gustafsson hozzátette, hogy a játékban rengeteg fegyver lesz, de mivel ezek túl hangosak és túl kockázatos a használatuk, ezért a játékosok inkább más lehetőségeket keresnek majd - például közelharcra használják fel őket, ahogyan tette azt Indy néha a filmekben is. 

Az Indiana Jones and the Great Circle december 9-én fog megjelenni PC-re és Xbox Series X/S-re (a Game Passba azonnal bekerül), majd tavasszal kiadják PlayStation 5-re is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)