Hirdetés

A Steam legtöbbet játszott single-player játéka lett a Black Myth: Wukong

|

A mindenkori játékosszám csúcsát tekintve még az Elden Ringet és a Cyberpunk 2077-et is sikerült lehagynia.

Hirdetés

Egyike a jelenlegi konzolgeneráció legjobban várt címeinek a Black Myth: Wukong. A soulslike akciót 2020-ban mutatták be először, azóta pedig minden évben jöttek róla néhány trailerek és kapcsolódó marketinganyag, amelyek fokozatosan az egekbe tornázták az elvárásainkat. Nem is csoda hát, hogy négy évvel a debütálása után a Steam lakosságának egy jelentős része le is csapott rá, ugyanis a Black Myth: Wukonggal egy ponton 1 443 570 vásárló játszott egyszerre. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt feltételezzük, hogy többségében kínaiak.

Mindenesetre ennek az eredménynek köszönhetően a SteamDB ranglistáján a Game Science alkotása a negyedik helyet érte el a mindenkori játékosszámcsúcs alapján, kizárólag multiplayer játékok (PUBG, Palworld, Counter-Strike 2) előzik meg. Magyarán maga mögött hagyta a Cyberpunk 2077-et és az Elden Ringet is. Utóbbi kifejezetten nagy szó, tekintettel arra, hogy a Black Myth sok elemet kölcsönzött a From Software mesterművétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy nem nagyon szorul eladásösztönző eszközök bevetésére a játék, de az IGN kínai ága azért még kipakolt egy nagyobb anyagot a játékmenetről, méghozzá a PS5-ös verzióból. Talán azért is, hogy eloszlassa a konzolos változattal kapcsolatos aggodalmakat, mivel egyetlen teszt sem született még az alapján, és nem igazán tudják a játékosok, hogy milyen teljesítményre számíthatnak.

A Black Myth: Wukong a mai nap folyamán válik elérhetővé a világ minden táján PC-re és PlayStation 5-re. Az Xbox Series X/S verzió valamikor a jövőben várható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)