Hirdetés

A Sony szépen csendben megduplázta a Horizon Zero Dawn árát, sokan kiakadtak

|

A Horizon Zero Dawn Remastered érkezése előtt nem épp a legelegánsabb húzás ez a Sonytól.

Hirdetés

Ilyenek a klasszikus kellemetlen meglepetések: hirtelen megduplázódott a Horizon Zero Dawn digitális változatának ára a PlayStation Store-ban, miután a Sony bejelentette a játék PS5-re szánt újrakiadását. Korábban a PS4-es Horizon Zero Dawn: Complete Edition ára 20 dollár volt, ám a változással már 40 dollárt kell érte fizetni - nálunk egészen pontosan 14 990 forintot. Ez az áremelkedés mind a PlayStation, mind a PC verziót érinti. A játék korábban a PlayStation Plus PlayStation Hits kínálatában is szerepelt, ám az idei év elején eltávolították onnan, valószínűleg a PS5-ös remaster érkezésével kapcsolatos pletykák miatt.

Az új kiadás, a Horizon Zero Dawn Remastered 50 dollárba kerül, de azok a játékosok, akik már rendelkeznek a PS4 vagy PC verzióval, 10 dollárért frissíthetnek a PS5-ös kiadásra. Úgy tűnik, a Sony ezzel az áremeléssel akarta elkerülni azt a helyzetet, hogy a játékosok olcsóbban juthassanak hozzá az új verzióhoz.

Hirdetés

Ha a digitális változat eredeti, 20 dolláros áron maradt volna, akkor a pajtások mindössze 30 dollárért élvezhették volna a remastert, ami olcsóbb lett volna a hivatalos, 50 dolláros árnál - szóval ez tiszta matek volt a Sony részéről, még akkor is, ha nem épp a leggálánsabb fajta. 

A Horizon Zero Dawn Remastered hivatalosan október 31-én jelenik meg, röviddel a gyermekbarát Lego Horizon Adventures érkezése előtt. Az újrakiadás ismételten felvett beszélgetéseket, grafikai fejlesztéseket és olyan hozzáférhetőségi lehetőségeket kínál, amelyek a játék folytatásában, a Horizon Forbidden Westben jelentek meg először. 

Az áremelés híre megosztotta a rajongókat, sokan úgy érzik, hogy a Sony üzletpolitikája túlzottan profitorientált, míg mások szerint a remaster új funkciói és fejlesztései indokolttá teszik a magasabb árat. Ti mit gondoltok?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)