Hirdetés

A Blizzard elvileg még mindig fejleszt egy StarCraft shootert

|

A StarCraft: Ghost és a StarCraft: Ares törlése után sem adják fel.

Hirdetés

A StarCraft sorozat hosszú ideje az egyik legnagyobb tiszteletben álló franchise a Blizzard repertoárjában, azonban már évek óta nem érkezett új tartalom hozzá. Legutóbb 2017-ben jelent meg a sorozat első részének remasterelt változata, míg a legfrissebb tartalom a 2016-os StarCraft II: Nova Covert Ops DLC volt. Most azonban újabb hírek láttak napvilágot a franchise jövőjéről, amik izgalomba hozhatják a rajongókat.

A 2024-es Xbox Tokyo Game Show során ugyanis bejelentették, hogy a StarCraft első része és a StarCraft II is elérhető lesz a Game Pass kínálatában november 5-től. Bár ez örömteli hír, még izgalmasabbak a pletykák, amelyek egy új StarCraft shooter fejlesztéséről szólnak.

A Unlocked podcastben Jason Schreier a legújabb könyvéről beszélt, amely a Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment címet viseli. Ebben a podcastben Schreier megosztott néhány érdekes információt a Blizzard kulisszái mögül, többek között arról, hogy a cég állítólag egy új StarCraft-alapú lövöldözős játékon dolgozik. A projektet Dan Hay, a Far Cry egykori executive directora vezeti. Schreier könyve nem kifejezetten játékokkal kapcsolatos pletykákra összpontosít, de úgy vélte, hogy érdekes "apróság" megemlíteni a StarCraft shooter projektet, mivel a Blizzard többször is megpróbálta újraéleszteni a franchise-t ezen a területen, de eddig nem jártak sikerrel.

Hirdetés

Ez nem az első alkalom, hogy a Blizzard megpróbálkozott egy StarCraft shooter fejlesztésével. A StarCraft: Ghost, amelyet 2002-ben jelentettek be, eredetileg szintén lövöldözős játék lett volna, szorosan kapcsolódott volna a franchise-hoz. Azonban a fejlesztés több kényszerű késést szenvedett el, és végül a Swingin' Ape Studios kapta meg a projektet, mielőtt a Blizzard felvásárolta a stúdiót. A játékot hivatalosan csak 2014-ben törölték. Hasonló sorsra jutott a StarCraft: Ares is, amelynek fejlesztése 2017-ben kezdődött, de 2019 júniusában azt is elkaszálták.

A jelenlegi hírek szerint tehát a Blizzard még mindig dolgozik egy új StarCraft shooteren, de sokan szkeptikusak. Még maga Schreier is elismerte, hogy nem sok bizalmat fektet a projekt befejezésébe, hiszen már két hasonló kísérlet is kudarcba fulladt. Ugyanakkor a fejlesztés még mindig folyamatban van a legfrissebb információi alapján, az idő majd eldönti, hogy ezúttal valóban napvilágot lát-e a játék.

Schreier egy megjegyzése jól tükrözi a helyzetet:

"A Blizzard egyszerűen nem tudja feladni a StarCraft shootereket. Nem tudnak, nem lehet búcsút mondani nekik."

A rajongók tehát egyelőre reménykedhetnek, de csak az idő fogja megmutatni, hogy ez a projekt tényleg valósággá válik-e.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)