Hirdetés

Új önálló rendezvényhelyszínt nyit a Flippermúzeum, jótékonysági versennyel ünnepelnek

|

A tervezett verseny bevételeit egy további jelentős összeggel is kiegészítik, a végeredményt pedig rászoruló családok kapják.

Hirdetés

Magyarországon és világszerte egyre népszerűbbek az elmúlt évtizedek játéktermi gépei, amelyek ma már elsősorban magángyűjteményekben és múzeumokban találhatók meg. Hazánkban ezen a fronton különösen a Radnóti Miklós utcai Flippermúzeum emelkedik ki. Az intézmény eddig több mint 100 000 látogatót vonzott, és olyan hírességek is forgattak itt, mint Richard Quest, Palvin Barbara és David Guetta. 

A múzeum interaktív kiállítása (ahol a látogatók valóban játszhatnak is a gépekkel) a Tripadvisoron 5 csillagos értékelést kapott, és a budapesti látnivalók között az első 10-ben szerepel. Most újabb pedig mérföldkőhöz érkezett a Flippermúzeum, ugyanis Game Galaxy néven egy új önálló rendezvényhelyszínnel a Ráday utcában. 

Hirdetés

A 500 négyzetméteres új helyszín retro hangulatú, modern technikai megoldásokkal felszerelt, 70 flipperrel és egyéb játéktermi gépekkel várja az érdeklődőket. A nyitóeseményt október közepén egy jótékonysági flipperverseny keretében tartják, amelynek bevételét rászoruló családok támogatására ajánlják fel. A versenyen több korábbi csapat Európa bajnok flipperjátékos, például Solymosi Gábor is részt vesz majd. Az így befolyt összeg kiegészül azzal a 2.7 millió forinttal, amelyet eredetileg a Zen Studios, a világ vezető flipper játékszoftver gyártója adományozott az intézmény fenntartására. A tervek szerint az így összejött végső összegből a múzeum három különösen nehéz sorsú, többgyermekes családot havi rendszeres adomány keretében fog támogatni.

A Flippermúzeum gyűjteménye összesen több mint 160 kipróbálható gépből áll, az első flipperelődöktől a modern gépekig. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)