Hirdetés

A Cards Against Humanity kártyajáték alkotói beperlik a SpaceX-et

|

Pert ígértek Elon Musknak, és be is tartják a szavukat.

Hirdetés

A Cards Against Humanity (CAH), a népszerű, felnőtteknek szóló partijáték mögött álló vállalat 15 millió dollárra perli a SpaceX-et, azzal vádolva a céget, hogy jogtalanul használta és megrongálta a texasi Cameron megyében található területüket. A perirat szerint a SpaceX körülbelül hat hónapig használta az ingatlant engedély nélkül, növényzetet távolított el, tömörítette a talajt, és különböző eszközöket, generátorokat helyezett el rajta. Ezek a tevékenységek nemcsak kárt okoztak a területen, hanem a CAH és ügyfelei közötti kapcsolatot is veszélyeztették.

A CAH 2017-ben vásárolta meg az ingatlant egy közösségi finanszírozású akció részeként, amely célja az volt, hogy megnehezítse Donald Trump volt elnök számára a határfal építését. A vállalat azt állítja, hogy a SpaceX körül építkezésekkel, nagy, modern épületek felhúzásával "megváltoztatta a környék dinamikáját", és ezzel károkat okozott a CAH területén.

Hirdetés

A perben szerepel, hogy a SpaceX egy alacsony ajánlatot tett a terület megvásárlására, amit a CAH visszautasított, és azt mondták:

"Menj a fenébe, Elon Musk, találkozunk a bíróságon."

A CAH azt is kiemeli, hogy a SpaceX jogsértése károsította a cég legértékesebb eszközét, azaz a vásárlóikkal ápolt kapcsolatukat, mivel a jogtalan használat olyan benyomást kelthet, mintha a két vállalat között kapcsolat lenne. A SpaceX más szomszédokkal is konfliktusba került, például a Boca Chica faluban, ahol a helyiek szerint SpaceX eltávolított egy Guadalupei Szűzanya szobrot, és nem megfelelő ajánlatokat tett az ingatlanokért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)