Hirdetés

Szárnyalnak a Sony bevételei a PlayStationnek és Beyoncénak köszönhetően

|

Bár a hardvereladásokból származó bevételek némileg visszaestek, összességben remekül teljesített a vállalat.

Hirdetés

A Sony nemrégiben tette közzé a pénzügyi év első negyedévére vonatkozó eredménybeszámolóját (a jelentés az április 1. és június 30. közötti időszakot fedi le), amelyből kiderült, hogy a vállalat 10 százalékkal növelte működési nyereségét, ezzel pedig rendesen felülmúlta az elemzői elvárásokat, elsősorban a játék-, zene- és képalkotó-üzletágakban elért erős növekedésnek köszönhetően.

A japán techóriás zenei részlege különösen nagy fellendülést tudott felmutatni az első negyedév során, ami párhuzamba hozható Beyonce új, "Cowboy Carter" című, az előadó szülővárosa előtt tisztelgő albumának márciusi végi megjelenésével, ami rendesen megdobta a számokat. Ebből kifolyólag a zenei divízió 23 százalékkal tudta növelni a bevételeit.

Hirdetés

Az eredményeket vizsgálva, a vállalat a következőképpen teljesített a London Stock Exchange Group (LSEG) előzetes becsléseivel párhuzamban:

  • Bevétel: 3,01 billió japán jen (20,5 milliárd dollár), szemben a várt 2,8 billió jennel.
  • Működési nyereség: 279,11 milliárd jen (1,9 milliárd dollár), szemben a várt 275,35 milliárd jennel.

A Sony videojátékos divíziója esetében is fellendülés tapasztalható. Az ágazat nettó árbevétele 864,9 milliárd jen volt a vizsgált időszakban, ami 12 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 771,9 milliárd jenhez képest.

Ehhez kapcsolódóan a Sony arról is beszámolt, hogy a júniussal záruló negyedévben 2,4 millió PlayStation 5-öt értékesített, ami kisebb visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti 3,3 millió eladott konzolhoz képest. A first-party játékok eladása és a PlayStation Plus előfizetések számának növekedése viszont összességében kompenzálta a hardvereladásokból származó kiesést.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)