Hirdetés

Rekordot döntött a Forza Horizon 4 most, hogy hamarosan mindenhonnan eltüntetik

|

Játékosok százezrei jöttek rá, mennyire hiányozna nekik a játék, ha már nem vehetnék meg.

Hirdetés

A Microsoft a napokban jelentette be, hogy a hat évvel ezelőtt megjelent Forza Horizon 4 számára is eljön hamarosan a vég, a lejáró licencszerződések miatt a kiadó nem árulhatja tovább a játékot. Ez sajnos nem egyedi eset, ugyanezen okból vált elérhetetlenné a széria minden korábbi része, azokat is csak azon játékosok élvezhetik, akik megvették vagy valamilyen formában megszerezték korábban. Különösen fájó ez, hiszen a Horizon 2 ugyanannyira élvezetes ma is, mint 2014-ben volt, nem beszélve a későbbi epizódokról.

A Horizon 4-re most nagyon sokan rákaptak a Steamen, amiben az is segített, hogy az eredeti ár 20%-áért, 13,99€-ért kínálják, és az Ultimate Edition is csak 19,99€. 

Hirdetés

A játékosszám hirtelen a többszörösére emelkedett: a SteamCharts adatai szerint míg június 25-én néhány ezren játszottak csupán egy időben, ma új rekord dőlt meg, a cikk megírásának pillanatában 63.896 játékos volt aktív, de ez a szám estefelé tovább nőhet. Ezt megelőzően 40.228 volt a csúcs, amit 2021 áprilisában, a játék steames debütálásakor sikerült elérni.

Aki még nem érzi annak súlyát, hogy egy idő után a játék nem lesz többé legálisan megszerezhető (újonnan), december 15-éig ráébredhet erre. Egyébként ezt követően sem veszíti el egyetlen elemét sem, a szerverek is maradnak, így aki időben hozzáadja gyűjteményéhez, gond nélkül játszhat. Azt viszont érdemes tudni, hogy a DLC-k is mennek majd a süllyesztőbe, ezeket se felejtsétek el megkaparintani, különösen a két nagy kiegészítőt, a Fortune Islandet és a LEGO Speed Championst.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)