Hirdetés

Bukásnak tűnik a Senua's Saga: Hellblade 2, a PC-s Ghost of Tsushima ellenben nagyot ment

|

Európa után a tengerentúlról is befutottak a májusi játékeladási adatok, amelyek alapján a Sonynak több oka örülni, mint a Microsoftnak.

Hirdetés

Nem 2024 májusa volt minden idők legerősebb hónapja a videojáték-iparban, ezt elég egyértelművé tette, hogy Európában drámai mértékben csökkentek a játékeladások, ráadásul a legkelendőbb címek zömét aligha lehetett volna frissnek mondani. A Ghost of Tsushima PC-s kiadása volt az egyik legjobban szereplő újdonság a vizsgált időszakban, épp hogy csak lemaradt a dobogóról.

Az Egyesült Államokban azonban már összejött a bravúr a Sucker Punch remekművének, meg sem állt a májusi eladási toplista éléig a Circana jelentése szerint. A digitális és dobozos értékesítéseket összegző adatok alapján a Paper Mario: The Thousand Year Door, a Homeworld 3 és az F1 24 fért még be az első húszba, az említett címek a 2., a 11. és a 18. helyen nyitottak.

Hirdetés

A legtöbb bevételt termelő játékok az Egyesült Államokban - 2024. május

  1. Ghost of Tsushima
  2. Paper Mario: The Thousand-Year Door
  3. Call of Duty: Modern Warfare 3
  4. Helldivers 2
  5. MLB: The Show 24
  6. Sea of Thieves
  7. Minecraft
  8. Elden Ring
  9. Hogwarts Legacy
  10. Stellar Blade
  11. Fallout 4
  12. EA Sports FC 24
  13. Marvel's Spider-Man 2
  14. Homeworld 3
  15. Mario Kart 8
  16. Madden NFL 24
  17. Rise of the Ronin
  18. F1 24
  19. Mortal Kombat 1
  20. Dragon's Dogma 2

Mivel május fontos megjelenései között tartottuk számon, érdemes megnézni, hogy hol végzett a Senua's Saga: Hellblade 2. Nos, azt már tudtuk, hogy a bámulatos látványvilágú izlandi kaland nem igazán hozta lázba az európai játékosokat, még a kibővített, 100-as listára sem tudta felverekedni magát. A tengerentúlon valamivel jobb ugyan a helyzet, de 37-nek lenni (bevétel alapján) ebben a versenyben nem az az eredmény, amivel az Xbox marketingesei telekürtölhetik a közösségi médiát. És lássuk be, az sem túl meggyőző, hogy ha a többi platformot kivesszük a képletből, és kizárólag az Xboxot vesszük figyelembe, akkor is kénytelen beérni a Ninja Theory alkotása a 21. hellyel.

Természetesen nem feledkezhetünk meg arról, hogy a Hellblade 2-ből nincs dobozos változat, ráadásul megjelenése napjától fogva megtalálható a Game Pass kínálatában, ami értelemszerűen árt az eladásoknak. Ugyanakkor a játékosok aktivitása tekintetében sem tudott nagyot gurítani a pszichózisban szenvedő Senua története, mindössze a 12. helyig jutott. Közvetlenül előtte a Fallout 76 állt a sorban, utána pedig a Star Wars: Jedi: Survivor, az Apex Legends és a Forza Horizon 5 következtek, egyik sem friss játék.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)