Hirdetés

Több száz diák épít informatikai karriert a LEGO-val

|

A FIRST LEGO League iskolai program a problémamegoldó készséget és a csapatmunkában való részvételt is fejleszti.

Hirdetés

Évek óta zajlanak hazánkban is a FIRST LEGO League versenyek a HelloWorld Egyesület szervezésében. Ezek keretében fiataloknak LEGO robotok programozásával kell megmutatniuk ügyességüket és rátermettségüket, jó teljesítményük pedig később karrierjükre is hatással lehet.

A nemzetközi FIRST LEGO League iskolai programhoz, amely 110 ország 600 ezer fiataljához jut el, az NI támogatásának köszönhetően 10 hajdúsági iskola is csatlakozhatott, így itthon több mint 100 diák épít és programoz robotokat, valamint fejleszti problémamegoldó készségét és azt, mennyire hatékonyan dolgozik csapatban.

Hirdetés

A HelloWorld sajtóközleménye szerint a programban résztvevő intézmények már idén is szép eredményeket értek el: a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola megnyerte a Debrecen városában megrendezett regionális fordulót, a hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ kategóriájában az első helyen végzett, a nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskola, a Fehérgyarmati Gimnázium és az Álmosdi Bocskai István Általános Iskola tanulóit különdíjjal jutalmazta a zsűri. A Nyíregyházi versenyen pedig Kovács-Fabula Bettina, a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményének oktatója kapta a legjobb edző díját.

Az egyesület felmérést végzett több mint 400, a programhoz csatlakozott 10-16 éves diák körében, az alábbi eredményekkel:

  • 79,77 százalék jobban tud csapatban dolgozni.
  • 73,05 százalék jobb problémamegoldóvá vált.
  • 72,66 százalék megtanulta, hogyan kell egy robotot megtervezni, illetve programozni.
  • 70,70 százalék jobban megkedvelte a STEM (természettudomány, technológia, matematika, mérnöki) tudományokat.
  • 63,67 százalék jobban be tudta osztani a rendelkezésére álló időt.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)