Hirdetés

Robert Downey Jr. elmondta, Doctor Doom melyik verzióját fogja alakítani

|

Sokkal okosabbak persze így sem lettünk, még ezerféleképp csavarhatják a sztorit a Marvel fejesei.

Hirdetés

Robert Downey Jr. bejelentése, miszerint Doctor Doom ikonikus maszkját fogja viselni az Avengers: Doomsday és az Avengers: Secret Wars filmekben, hatalmas vitát indított el a Marvel-rajongók körében. Sokan úgy vélik, hogy Downey visszatérése, aki több mint egy évtizeden át játszotta Vasember szerepét, a Marvel Studios próbálkozása a "dicsőséges napok" újjáélesztésére. Az is erősíti ezt az érvet, hogy Joe és Anthony Russo, a két film rendezője, szintén visszatér a Marvelhez.

A beszélgetések között felmerült, hogy vajon megfelelő időpont-e Doctor Doom bemutatása, és hogy miért fog a Bosszúállók épp aktuális csapata ellen harcolni, nem pedig a Fantasztikus Négyes ellen - az ő filmjükben ugyanis Galactus lesz a főgonosz. Downey a The Hollywood Reporter Awards Chatter podcast vendégeként megerősítette, hogy ő Victor Von Doomot alakítja - szóval tényleg ezt a karaktert, nem Tony Stark valamiféle más verzióját. Downey elárulta, hogy Marvel Studios elnökével, Kevin Feige-gel folytatott beszélgetése után döntöttek a szerepről, és hogy Feige hangsúlyozta, a fóguszt Victor Von Doomra kell helyezni.

Hirdetés

A Marvel moziverzuma mostani Multiverzum Sagáján belül Downey szerepeltetése új spekulációkat gerjesztett, miszerint az ő Doomja Tony Stark egy variánsa lenne. A képregényekkel való kapcsolódás még inkább megerősítette ezt az elméletet. Ugyanakkor Downey Von Doomként való szereplése új lehetőségeket kínál számára, hogy eltávolodjon Vasember karakterétől, és teljesen új szempontból közelítse meg a Marvel Univerzum egyik legismertebb gonoszát. Downey színészi képességei lehetővé teszik, hogy igazán elmélyedjen a karakterben, különösen, hogy Doom ritkán távolítja el a maszkját.

Ha Downey Von Doomként tér vissza, az Vasember hősies áldozatát a Bosszúállók: Végjátékban nem olcsóbbítja le, ez is egy nagyon fontos szempont lehet. A képregények világában gyakori, hogy a karakterek gyorsan meghalnak és újjáélednek, de ez a filmekben nem olyan egyszerű dolog.

Érdekes, hogy a Marvel Univerzuma előtt Downey és Doom már korábban is kapcsolódott egymáshoz. A színész az első Vasember mozi készítése során elárulta, hogy 2005-ben a Fantasztikus Négyes filmhez is bejelentkezett Doctor Doom szerepére. Mostani alakítása tehát egy szép kör bezárása lehet, lehetőséget adva arra, hogy végre megvalósítsa azt a szerepet, amelyet akkor nem nyert el. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Avengers: Doomsday és Avengers: Secret Wars tényleges gyártása még nem kezdődött el, így Downey Doctor Doomként betöltött szerepe még nem teljesen világos. Az azonban biztos, hogy Victor Von Doomként való visszatérése azt jelzi, hogy kész új karakterként megjelenni, nem pedig régi dicsőségekre támaszkodni. Az Avengers: Doomsday 2026 májusában, míg az Avengers: Secret Wars 2027 májusában kerül bemutatásra az Egyesült Államokban, minden bizonnyal hazánkban is ugyanekkor számíthatunk a filmekre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)