Hirdetés

Rekordot döntött a Hang nélkül: Első nap, Kevin Costner vadnyugati eposza viszont hatalmasat bukott

|

Továbbra is népszerű a John Krasinski által életre hívott horrorfranchise, nem úgy, mint a western.

Hirdetés

Változatlanul az Agymanók 2 dominál a mozikban, ám ez nem jelenti azt, hogy más alkotásra ne lennének kíváncsiak a nézők. A múlt heti premierek közül a Hang nélkül: Első nap bemutatkozása kifejezetten meggyőzőre sikerült, a Michael Sarnoski (Disznó) rendezte horrorfilm a második helyet megcsípve 53 millió dollárral nyitott a hazai pályának számító észak-amerikai piacon, és további 45,5 milliót szedett össze a világ többi részén, amivel már 98,5 millió dollárnál jár. Ez azért jó hír az alkotóknak, mert a 67 millióból készült előzmény időarányosan felülmúlta a Hang nélkül (50 millió) és a Hang nélkül 2 (48 millió) teljesítményét.

Persze hosszú út vár még a mások mellett Lupita Lupita Nyong'ót (Fekete Párduc), Joseph Quinnt (Stranger Things), Alex Wolffot (Jumanji - Vár a dzsungel) és Djimon Hounsou-t (Gladiátor) felvonultató produkcióra, hogy ténylegesen lenyomja 297,4 millió dollárral végzett második, majd pedig a 341 millió dollárig jutott első részt. A siker azonban már most borítékolható, és nem kizárt, hogy a jövőre érkező Hang nélkül 3-nak is lendületet adhat majd.

Hirdetés

Nem termett viszont túl sok babér a hét másik újoncának, a Kevin Costner rendezte (ő írta a forgatókönyvet, és játssza a főszerepet is) Horizon: An American Saga első felvonásának. A sztárokkal teletömött, eposzi léptékű westerfilm csupán 11 millió dollárt tudott összekaparni. A tengerentúlon még nem mutatták be, onnan is számíthat valamekkora bevételre a vállalkozásra a saját zsebéből 38 milliót áldozó Costner és a forgalmazás vállaló Warner, és persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a 100 milliós büdzsé tulajdonképpen megoszlik két film között. A második felvonást augusztus 16-án mutatják be, ezt pedig a tervek szerint még kettő követné majd, ami azt illeti, a harmadik film már forog is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)