Hirdetés

Perre számíthat a Disney, amiért digitálisan feltámasztott egy régi Star Wars karaktert

|

Úgy tűnik, nem volt olyan jó ötlet "visszahozni" egy elhunyt színészt.

Hirdetés

A Star Wars-rajongók jól tudják, hogy a 2016-os Zsivány Egyes című filmben Tarkin nagymoff, az eredeti Star Wars-trilógia egyik ikonikus karaktere visszatért, annak ellenére, hogy a szerepet játszó Peter Cushing már 1994-ben elhunyt. A karakter digitális újraélesztése meglepetést keltett, de komoly vitákat is generált.

Kevin Francis producer, Cushing egyik régi barátja állítja, hogy a Disney és a Lucasfilm nem kért engedélyt a színész családjától, hogy digitálisan reprodukálják az arcát. Francis azt mondja, hogy Cushing halála előtt kifejezetten megtiltotta, hogy ilyesmi megtörténjen a beleegyezése nélkül. Ezen állítások alapján pedig Francis produkciós cége, a Tyburn Films pert indított a Disney, a Lucasfilm, valamint a Cushing hagyatékával foglalkozó végrehajtók és a színészt képviselő ügynökség ellen.

Hirdetés

A Disney ezzel szemben azt nyilatkozta, hogy a színész szerződésében nem szerepelt kötelezettség az efféle engedélyek kérésére, és a film készítésekor megállapodást kötöttek Cushing ügynökével, aki 36 ezer dollárért engedélyezte a színész képmásának felhasználását. A Disney szerint Francis csak pénzszerzési céllal indította a pert, de a bíróság úgy döntött, hogy az ügyet érdemben tárgyalják.

A kérdés azért különösen fontos, mert a színészek digitális reprodukciója és "feltámasztása" az egyik legnagyobb vitát keltő téma a modern filmiparban, amely a színészek jogainak védelme körüli viták középpontjában áll, különösen a tavalyi színészsztrájkok során.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)