Hirdetés

Meghalt Boros Lajos, a legendás rádiós

|

77 éves korában, hosszú betegség után hunyt el a műsorvezető.

Hirdetés

Még mielőtt Balázsék és a TheVR uralták volna a reggeli rádióműsorok terepét, éveken át Boros Lajossal és Bocskor Gáborral ébredt az ország. Az 1947-ben született rádiós műsorvezetőt először az 1972-es Ki mit tud?-on láthatta a közönség, ahol pol-beat kategóriában gitáros-énekesként első lett, majd hosszú éveken át foglalkozott zenéléssel, a Hungaroton popzenei főszerkesztői pozícióját 1985-1990 között töltötte be.

1989-től 1997-ig a Danubius Rádiónál dolgozott, ahol eleinte különböző showműsorok fűződtek a nevéhez, és 1996-ban, Magyarországon reggeli rádiós műsorként elsők között elindult a Cappuccino, amiben Bochkor Gáborral heti váltásban jelentkeztek. 1999-től a Sláger Rádióban, majd a Neo FM-ne vezette a Bumerángot, 1999-2001 között a Kész átverést, 2001-től pedig egy TV2-es talkshow-t is szintén állandó társával, Bochkor Gáborral (Boros-Bochkor Show néven).

Hirdetés

2007-ben A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2012-ben visszavonult a rádiózástól, ezt követően alkalmanként még visszatért, például a BorosMegaVoga műsorral, ám összességében nem szerepelt sokat a nyilvánosságban. Néhány éve szívműtétet hajtottak végre rajta, ami után kómába esett, de felépült.

Halálhírét családja erősítette meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)