Hirdetés

Jön az Anakonda reboot, Jack Black és Paul Rudd is az óriáskígyó torkán akadhat

|

Nagy nevekkel tárgyalnak a franchise újraindításán fáradozó Sony képviselői.

Hirdetés

Évtizedek óta visszatérő filmiparban, hogy számos stúdió úgy véli, egy sikeres első rész után megvágott büdzsével és kevésbé ismert színészekkel is el lehet adni a folytatást, aztán ezt addig ismételgetik, mígnem 5-6 résszel később már az Asylum alkotásaival kerülnek egy súlycsoportba az újabb epizódok. Ugyanezt a gyakorlatot figyelhettük meg az Anakonda esetében is, melynek 1997-es első részét még Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Jonathan Hyde és Owen Wilson vitte a hátán, a feleakkora összegből, cirka 25 millió dollárból megvalósított Anakonda 2. - A véres orchidea stáblistáján viszont már egyetlen A- vagy B-listás színészt sem találunk.

A franchise az évek során még két folytatással és egy crossoverrel bővült, amelyhez a hasonló pályaívet befutott krokodilos széria, A szörny (Lake Placid) képében találtak az alkotók megfelelő partnert, de közben a jogokat birtokló Sony már elkezdett dolgozni az Anakonda újragondolásán.

Hirdetés

Előbb Evan Daugherty (Hófehér és a vadász, Killing Season, A beavatott, Tini nindzsa teknőcök) kapott megbízást a forgatókönyv tető alá hozására, de tavaly átadta a stafétát a Csajkeverők, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley, valamint A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya írójának, Tom Gormicannek. Ő fogja majd rendezőként is dirigálni azt a stábot, amelyet a Variety értesülései szerint az első rész mintájára ismert nevekkel és arcokkal kíván feltölteni a Sony alá tartozó Columbia Pictures. Gormican munkáját társíróként Kevin Etten (Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya) segíti.

A filmes szaklap úgy tudja, hogy megkezdődtek a tárgyalások Jack Black (Rocksuli, Jumanji - Vár a dzsungel) és Paul Rudd (Spancserek, A Hangya) csatlakozásáról, a két színész bevonása pedig alátámasztani látszik az értesülést, mely szerint viccesebb irányba vinnék el az alkotók az óriáskígyós kalandot, ami Gormicanék szándéka szerint meta horror-vígjáték formájában öltene testet. A film életközépi válsággal küszködő barátok egy csoportjára fókuszál, akik elhatározzák, hogy remake-elik kedvenc filmjüket a gyerekkorukból. El is utaznak a kiszemelt forgatási helyszínre, de a dzsungelben komoly csávába kerülnek.

Egyelőre nem erősítették meg, de elképzelhető, hogy Black és Rudd alakítja majd a két főszereplőt, akiket egy esküvői videósként tengődő rendezőként, valamint egy sikertelen színészként mutattak be az alkotók. Tekintve azonban a projekt képlékeny állapotát, még az is meglehet, hogy ezek a tervek végül kukában landolnak, és más felállásban, más szellemiségben készül el az Anakonda reboot. Már ha megvalósul egyáltalán.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)