Hirdetés

Hosszabb előzetest kapott a 10,5 milliárd forint állami támogatással készülő Hunyadi sorozat

|

A TV2-re készülő tízrészes produkción tehetséges rendezők dolgoztak.

Hirdetés

A mintegy 10,5 milliárd forint állami támogatással megtolt Hunyadi sorozat a Nemzeti Filmintézet és a Beta Film GmbH együttműködésében valósult meg Robert Lantos (Eastern Promises - Gyilkos ígéretek, Csodálatos Júlia) produceri felügyelete alatt, az epizódok rendezői gárdáját pedig olyan filmesek alkotják, mint Szász Attila (Örök tél, Apró mesék), Nagypál Orsi (Nyitva, Terápia), Lengyel Balázs (Aranyélet, Lajkó - Cigány az űrben) és Robert Dornhelm (Mária Terézia, Háború és béke). 

A sorozat a készítők ígérete szerint egy monumentális  történelmi dráma lesz, amely bemutatja Hunyadi János életét, harcait és szerelmi életét, és egyúttal betekintést nyújt az akkori Európa politikai játszmáiba is. A vezető producer elmondása alapján a nagyszabású projekttel egy olyan hős útját ismerhetjük meg, aki falusi fiúból lett rettenthetetlen harcos, majd Európa megmentője. 

Hirdetés

A Bán Mór regényciklusára épülő történet több mint 600 nemzetközi színész és kaszkadőr bevonásával készült. A főszerepben Kádár L. Gellértet (Patthelyzet) láthatjuk, feleségét, Erzsébetet Rujder Vivienre (Átjáróház, A feleségem története) bízták, míg az első szerelmét, Marát Törőcsik Franciska (Cicaverzum, Hogyan tudnék élni nélküled?) formálja meg. Rajtuk kívül olyan hazai színészek bukkannak fel a sorozatban, mint Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Medveczky Balázs, Gálffi László, Gera Marina és Mátray László, de sikerült néhány nemzetközileg is jól csengő nevet is leszerződtetni a produkcióhoz, mint amilyen Giancarlo Giannini (Casino Royale, A tűzben edzett férfi), Karel Roden (Pokolfajzat, A Bourne-csapda) és Laurence Rupp (Barbárok, Tetthely). 

Friss hír, hogy a Hunyadit (ami angolul a Rise of the Raven néven fut) meghívták az idei MIPCOM Cannes filmes vásárra, ahol jelen lesz számos televíziós szakember és stúdióvezető, a cél pedig az, hogy a vörös szőnyeges premierrel betörjenek a világ televíziós piacára. Ennek kapcsán érkezett egy a korábbi ízelítőnél jóval többet mutató előzetes: 

A Hunyadi sorozatot hazánkban a TV2 tűzi majd műsorára, várhatóan 2025 első negyedévében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)