Hirdetés

Fehér férfi, mégis sokakat kiborított A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi legendás tünde szereplőjének külseje

|

A csavar a történetben, hogy az Amazon sorozatának alkotói kivételesen nem tértek el attól, ahogy Tolkien írásai alapján a szóban forgó tündét ábrázolni kellene.

Hirdetés

Most még a Sárkányok háza második évada köti le a fantasy-rajongók figyelmét, de az HBO sorozata hamarosan átadja a stafétát a rivális Amazon produkciójának, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi következő felvonásának. Az augusztus 29-én három epizóddal debütáló új évad cseppet sem meglepő módon eddig nem látott karaktereket is sző majd a történetbe, köztük egy mágussal és a hatalom gyűrűi egyikének tünde hordozójával.

A szóban forgó mágust, aki az első évad névtelen vándorának (Daniel Weyman) a nyomába ered, Ciarán Hinds (Trónok harca, Az Igazság Ligája) alakítja, míg a legendás tünde, Círdan szerepét Ben Danielsre (A korona) osztották.

Hirdetés

Narya hordozójáról, Falas uráról, a tengerészként és hajóácsként is elhíresült Círdanról az alkotók megosztottak egy képet, amin szakállt visel, és ez bizony komoly visszhangot vert a közösségi médiában. A hatalom gyűrűi Középfölde-értelmezése miatt amúgy is minden apró változtatásra érzékenyen reagáló rajongók egy része zokon vette az arcszőrzetet. Csakhogy - és ezt maga Tolkien írta - a harmadkorban hátramaradt tündék legöregebbikének tényleg szakálla volt.

Lehet persze azzal érvelni, hogy A hatalom gyűrűi a másodkorban játszódik, és emiatt még nem feltétlenül növesztett szakállt Círdan, de igazából ahogy korábban Elrond és Celebrimbor rövidre vágott hajánál, úgy most sem a kánon "megsértése" a probléma gyökere, hanem az, hogy az emberek fejében él egy kép arról, hogyan is kellene kinézniük a tündéknek, pontosabban a tünde férfiaknak kinézniük. Bár ezekre a sztereotípiákra (hosszú haj, indiánmódra borotvált, sima arcbőr, hegyes fülek, és így tovább) Peter Jackson trilógiája ráerősített, Tolkien sosem állította azt, hogy minden tündének egységesen ilyen a külseje, de még azt sem mondta ki egyenesen, hogy a fülük hegyes lenne.

Ti mit gondoltok erről? Zavarónak találjátok Círdan szakállát?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)