Hirdetés

Ezeket a sorozatokat is nézd meg, ha bejön a The Boys

|

Tíz szórakoztató, kemény és bevállalós produkciót ajánlunk, nem kizárólag a szuperhősös témához ragaszkodva.

Hirdetés

Mire e sorokat olvassátok, már bemutatkozott a The Boys 4. évadának utolsó epizódja, ám mint tudjuk, ez még nem a vég sem a széria, sem a franchise számára. Az Amazon maximális támogatását élvező Eric Kripke és munkatársainak szándéka szerint még sokáig velünk maradnak a néha tisztességes, de többnyire velejükig romlott szuperhősök, akárcsak azok, akik felveszik velük a harcot. Az már biztos, hogy a szupik új generációjára fókuszáló Gen V második évada Chance Perdomo tragikusan korai halála ellenére is elkészül, de más spin-offok is tervben vannak, köztük talán olyan antológiasorozatok is, mint az animációs The Boys Presents: Diabolical.

A megvalósításukhoz azonban idő kell, azt nem lehet venni a Prime Video streamingplatform mögött álló techóriás pénzén, ezért arra gondoltunk, hogy kiválogatunk egy csokorra való élőszereplős és animációs, illetve a két megoldást ötvöző sorozatot, amelyek témájuk, hangulatuk, meghökkentő húzásaik, valamint az erőszak-ábrázolás módja miatt alkalmasak arra, hogy elviselhetőbbé tegyék a várakozást.

Hirdetés

A rendkívüli (Extraordinary)

Mégis ki tűnhetne ki embertársai közül egy olyan világban, ahol mindenki szuperképességekkel bír? Valaki, aki erősebb a többieknél, esetleg gyorsabban fut náluk, magasabbra repül, mint bárki más, vagy képtelenség sérülést okozni neki? Nem, a Máiréad Tyers alakította 25 éves Jent az teszi rendkívülivé, hogy teljesen hétköznapi, míg ugyanis körülötte mindenkinek manifesztálódtak a képességei, amint betöltötték a 18. évüket, nála ez elmaradt. De azért nem adja fel, és barátai, köztük egy évekre macskatestben rekedt, amnéziás alakváltó segítségével számtalan módon megkísérli előcsalogatni a benne szunnyadó erőt - egyebek mellett hosszú sétákkal, fűszeres ételekkel és szexszel is próbálkozik.

A BBC produkcióin edződött Emma Moran jelenleg két évadnál járó sorozata hibátlanul ötvözi a szellemes párbeszédeket a helyzetkomikummal, és állítja a feje tetejére a szuperhősös zsánert, ráadásul teszi mindezt kendőzetlen erőszak helyett hasfalszaggató poénokkal.

Banshee

Sokan a The Boysnak köszönhetően ismerték és jegyezték meg Antony Starr nevét, ám az új-zélandi színész már jóval azelőtt hogy magára öltötte volna Hazafi jelmezét, bebizonyította, hogy piszkosul jól áll neki, ha péppé kell vernie valakit a kamera előtt. A 2013 és 2016 között futott sorozatban Starr a volt szerelme nyomában érkezik a címadó kisvárosba, Banshee-be, ahol magára ölti a meggyilkolt új seriff, Lucas Hood személyazonosságát, és átveszi a helyét. Noha kizárólag személyes okok vezetik, hamar összetűzésbe kerül a helyi alvilágot vezető Kai Proctorral, akinek a szerepét az Ádám almáiból ismert Ulrich Thomsenre bízták az alkotók.

Ez ugyan a szemérmeskedő előzetesekből nem feltétlenül jön át, de a Banshee minden idők egyik legtökösebb kábeltévés sorozataként vált ismertté, melyben a kettős életet élő Hood seriffnek és társainak többek között ukrán maffiózókkal, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető neonácikkal és őslakos gengszterekkel is szembe kell nézniük.

Doom Patrol

Ideig-óráig szórakoztatóak tudnak lenni a világot újra és újra megmentő, csak elvétve hibázó félistenek, a laborban létrehozott szuperkatonák és a lenyűgöző páncélokat, fegyvereket és kütyüket építő excentrikus techmogulok, de náluk sokkal izgalmasabbak azok a karakterek, akik a képességeiket, amelyekre sosem vágytak, inkább átokként, semmint áldásként élik meg, és akikben a társadalom hős helyett potenciális veszélyforrást lát, például a kinézetük okán. Csupa ilyen, átlagosnak aligha nevezhető figura alkotja a Doom Patrol csapatát.

Az autóversenyzőnek, akinek az agyát a balesete után robottestbe zárták, a 64 különféle személyiséggel és azok képességeivel rendelkező fiatal nőnek, az elasztikussá vált testét csak nagy nehezen egyben tartani képes egykori filmsztárnak, a berepülőpilótának, akibe egy negatív energiájú entitás költözött, valamint az őket kezelő orvosnak a DC egyik leghíresebb szuperhősével Cyborggal kiegészülve rendszerint személyes problémáikra és a többnyire saját maguk által okozott galibákra kell megoldást találniuk. A több neves színészt, köztük Timothy Daltont és Brendan Frasert felvonultató sorozat négy évad után tavaly novemberben ért véget.

Harley Quinn

Az esendő hősök személyes tragédiáinál csak az összetett személyiségű, gondosan rétegzett motivációval rendelkező gonoszok útkeresését nézzük szívesebben, és ebben a témában pillanatnyilag nehéz jobbat találni a Harley Quinn animációs sorozatnál, amelyben a Kaley Cuoco által szinkronizált címszereplő szakít Jokerrel, hogy a saját lábára álljon, és kiderítse, mit is akar igazán az élettől. Ebben segítségére lesz új csapata (Agyagpofa, Cápakirály, Doktor Pszichó, Sy Borgman), valamint régi barátja, Méregcsók, akivel a kapcsolata az évadok során fokozatosan elmélyül és intimebbé válik.

A meglehetősen szabadszájú, az erőszakosabb jelenetektől sem visszariadó, szereplői személyiségfejlődésére óriási hangsúlyt fektető Harley Quinn sikeréről sokat elárul, hogy már négy évadnál tart, és úton van az ötödik, ráadásul a napokban debütált a spin-off, amelynek Méregcsók exe, Sárkányember a központi karaktere.

Legyőzhetetlen (Invincible)

Nem a The Boys az egyetlen szuperhősös univerzum, amelynek a jogaira az Amazon lecsapott. A Legyőzhetetlen alapját a The Walking Deaddel elismertséget szerző Robert Kirkman 2003 és 2018 között megjelent Invincible képregényei jelentik. A szinkronhangok között Steven Yeuntól Sandra Oh-n, J. K. Simmonson és Walton Gogginson át Mark Hamillig számtalan hírességet felvonultató animációs sorozat cselekményének gyújtópontjában a tinédzser Mark Grayson áll. A képességei manifesztációjára váró Mark szeretne apja, Omni-Man nyomdokaiba lépni, ám sejtelme sincs róla, hogy a Földön élő szuperhősök leghatalmasabbika sötét titkot őriz, és nem az, akinek mutatja magát.

A várhatóan jövőre már három évadosra bővülő Legyőzhetetlen javarészt a műfaj jól bevált paneleiből építkezik, ám a karakterei közti dinamika és nyers brutalitása (már a nyitóepizód világossá teszi, hogy alkotói felnőtteknek szánták) segít átlendülni a nézőnek a sablonos részeken.

Légió (Legion)

Noah Hawley nevét érdemes megjegyezniük az igényes Marvel-sorozatok kedvelőinek, ugyanis a Fargo és a jövőre várható Alien sorozat showrunnere áll a mindössze három évadot megélt Légió mögött is. A szóban forgó produkció az egyik legnagyobb hatalmú mutánsra, David Hallerre összpontosít, kinek képességei még apjáén, Charles Xavierén is túltesznek, csakhogy van egy kis gond a fiatal férfival: súlyos mentális betegséggel, skizofréniával diagnosztizálták, ezért elmegyógyintézetbe zárva telnek a napjai. Itt ismerkedik meg egy másik mutánssal, akibe beleszeret, kapcsolatuk pedig tragédiához vezet, ami után David egy kormányügynökség célkeresztjébe kerül.

Noha a Légió folytatására jelen állás szerint nincs esély, a David Haller szerepében brillírozó Dan Stevens az idei CinemaConon újságírói kérdésre elárulta, hogy örömmel eljátszaná újra a karaktert egy MCU-s produkcióban.

Peacemaker - Békeharcos

Mielőtt teljes kreatív irányítást kapott volna a DC megújuló filmes univerzuma felett, James Gunn leforgatta a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztagot, valamint az abból kinőtt Peacemaker - Békeharcos sorozatot. Az utóbbiban a béke üzenetét erőszakkal terjesztő antihős, a meglepően jó komikusi vénával rendelkező John Cena által alakított Christopher Smith hűséges ragadozómadarával, Sasival, valamint egy kéretlen társsal az oldalán összefog az Amanda Waller vezette titkos kormányszervvel, az A.R.G.U.S.-szal, hogy elhárítsanak egy Amerikát fenyegető veszélyt.

A lelkendező kritikák és a kiemelkedő nézettség tükrében egy percig sem volt kétséges, hogy folytatást kap a DC legbevállalósabb élőszereplős sorozata. Már készül a második évad, amelyben felbukkan majd Frank Grillo is, mint az idősebb Rick Flagg, továbbá Gunn ígérete szerint a főcím viccesebb lesz, mint az elsőé. Ezt követően pedig érkezik egy újabb Öngyilkos Osztag-kötődésű sorozat, a Waller, amelyben ismételten Viola Davis játssza majd Amanda Wallert.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Preacher

Még kósza gondolat sem volt a The Boys, amikor a füzetek írója, Garth Ennis megalkotta Steve Dillon illusztrátorral közösen munkássága talán legmeghatározóbb darabját, a Preachert. Az 1995 és 2000 között kiadott füzeteket Ennis valláshoz kapcsolódó gyerekkori élményei inspirálták, bár azért gyanítjuk, hogy nem volt köztük sem bűnözői múlttal rendelkező, az eltévelyedett bárányokat szükség esetén erőszakkal a helyes útra visszaterelő prédikátor, sem alkoholista vámpír, sem pedig Krisztus vérvonalát védelmező titkos szervezet.

Mindenesetre a Preacherből az AMC rendelt szókimondó, kemény témáknak és durva jeleneteknek is teret adó, de a humort sem nélkülöző, Istenből és Hitlerből is gúnyt űző sorozatot. Az adaptáció többek között a képregényekért rajongó Seth Rogen lobbitevékenységének köszönhetően valósulhatott meg a főbb szerepekben Dominic Cooperrel, Joseph Gilgunnal, Ruth Neggával és Pip Torrensszel.

Vidám! (Happy!)

Rengeteg kritika érte az elmúlt években a Syfy csatornát, amiért a nevével ellentétben egyre kevesebb teret ad a sci-fi témájú alkotásoknak, s bár a két évad után sajnálatosan elkaszált Vidám!-ban sincs nyoma a tudományos fantasztikumnak, cseppet sem bánjuk, hogy elkészült. A Grant Morrison és Darick Robertson azonos című képregényéből táplálkozó történet főszereplője egy levitézlett, a maffia bérgyilkosaként dolgozó rendőrnyomozó, Nick Sax (őt a Call of Duty: Black Ops 3-ban is látható Christopher Meloni alakítja), aki egy halálközeli élmény után arra tér magához, hogy mindenhová követi egy beszélő, repülő, kék unikornis.

A Patton Oswalt hangján megszólaló teremtmény egy elrabolt kislány képzeletbeli barátja, és okkal kér pont Saxtől segítséget. Az alkohol és drogproblémákkal küzdő férfi kételkedését idővel felváltja a kíváncsiság, és fejest ugrik a kalandba, ami egyrészt hamar személyessé válik, másrészt pedig kiderül, hogy a szálak egészen messzire vezetnek, és az ügy jóval komplikáltabb, mint azt sejtenénk.

Watchmen

Alan Moore és Dave Gibbons 1986-ban debütált képregénye, a Watchmen egyike a szuperhősös műfaj legnagyobb hatású alkotásainak. Élőszereplős formában eddig két alkalommal dolgozták fel: 2009-ben Zack Snyder mozifilmként, tíz évvel később pedig Damon Lindelof az eredeti művet kiegészítő és továbbszövő sorozatként az HBO megbízásából. Az utóbbiban Doctor Manhattan, a Föld egyetlen valódi szuperhőse mellett fontos szerepet játszik a nukleáris háborút szörnyűséges áron megelőző Ozymandias is, de a hangsúly az új karaktereken - köztük a Regina King alakította rendőrnyomozón - és a múltban gyökeredző történeteiken van.

Az 1921-ben elkövetett tulsai mészárlásnak emléket állító, az idővonalakkal élvezettel játszadozó sorozatból az HBO szeretett volna folytatást, de Lindelof úgy érezte, hogy az évad úgy kerek, ahogy van, és nincs már több mondanivalója a témában.

Ezek tehát a mi javaslataink, írjátok meg kommentben, hogy mit gondoltok róluk. De ha úgy érzitek, vannak még olyan alkotások, amelyeknek szerintetek ezen a listán lenne a helye, ne tartsátok magatokban, osszátok meg velünk és egymással is.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)