Hirdetés

Ennél már nem lesz cikibb: a Terrifier 3 megverte a Joker: Kétszemélyes tébolyt

|

Átvette a vezetést a hétvégén az amerikai mozikban a Terrifier 3.

Hirdetés

A Terrifier 3 az észak-amerikai mozikban 18,3 millió dolláros bevétellel nyitott, így a premier hétvégéjén az élen végzett. Ha esetleg nem ismernétek a franchise-t, akkor nem árt tudni, hogy ez a független, alacsony költségvetésű horrorfilm egy démoni bohócról szól, aki brutálisan terrorizál egy kisvárost, és gyakorlatilag a széria minden része komoly felháborodást váltott ki az erőszakos jeleneteivel.

Ezzel szemben a másik, jelenleg is moziműsoron lévő "bohócos" film, a Joker: Kétszemélyes téboly, amely az előző hétvégén vezette a toplistát, most a negyedik helyre csúszott vissza 7 millió dollárral, ami 81%-os csökkenést jelent a már amúgy is gyenge, 37,6 milliós nyitóbevételéhez képest. A film, amely Joaquin Phoenix főszereplésével készült, jelenleg 51,6 millió dollár bevételnél tart az Egyesült Államokban, míg globálisan 165,3 millió dollárt keresett eddig. A Warner Bros. 200 millió dolláros költségvetésű produkciója úgy tűnik, brutálisan nagy pénzügyi bukás lesz majd a Warner számára.

Hirdetés

A Terrifier 3 ezzel szemben meglepően pozitív fogadtatásban részesült, 77%-os átlagolt értékelést kapott a Rotten Tomatoeson (ez ugyebár nem a pontszámok, hanem a pozitív értékelések százalékos átlag), míg a CinemaScore-on B-t ért el. A film már a premierje után meghaladta elődjének, a Terrifier 2-nek a bevételét, amely 10 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban.

A mozik forgalma az év eddigi részében 11,2%-kal elmarad a tavalyi évtől, míg 26,4%-kal a 2019-es szinttől. A Terrifier 3 nyitóbevétele tehát figyelemre méltó a független horrorfilmek körében, hiszen a gyengébb kezdésű produkciók mellett is sikerült megvetnie a lábát a piacon. És nem mellékesen jót kacaghat a DC saját lábában elbotló bohócán. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)