Hirdetés

Elhunyt Tito Jackson, a The Jackson 5 egyik alapítója

|

Az utóbbi időszakban is aktívan fellépett, blues zenével foglalkozott.

Hirdetés

Tito Jackson, a híres The Jackson 5 tagja, aki testvéreivel, Michaellel, Jermaine-nel, Jackie-vel és Marlonnal együtt alapította a zenekart, vasárnap 70 éves korában elhunyt. A hírt az Entertainment Tonight közölte, Tito barátja, Steve Manning szerint szívroham okozhatta a halálát, bár az hivatalosan még nem megerősített. Tito az utolsó időszakában is aktívan fellépett testvéreivel, legutóbb Angliában.

Jelentős szerepet játszott a The Jackson 5 korai sikereiben, gitározott, énekelt és táncolt a csapat olyan slágereiben, mint az I Want You Back és az ABC. A The Jackson 5 néven ismert formáció után, amikor a zenekar a The Jacksons névre váltott és az Epic Recordshoz szerződött, továbbra is sikeresek maradtak, például a Shake Your Body (Down to the Ground) című dallal. Tito hozzájárulása, bár nem volt olyan kiemelkedő, mint Michaelé, elengedhetetlen volt a csapat dinamikájához és sikeréhez.

Hirdetés

Később a blues zene iránti szenvedélyére összpontosított, és olyan szólóalbumokat adott ki, mint a Tito Time 2016-ban és az Under Your Spell 2021-ben. Emellett zsűritag volt a BBC Just the Two of Us című műsorában és producerként dolgozott a The Jacksons: A Family Dynasty című valóságshow-n.

Tito, aki 1953. október 15-én született Garyben, Indiana államban, fiatal korában kezdett gitározni, és arra ösztönözte saját fiait, hogy a zenei pályát válasszák, ami a 3T nevű együttes létrejöttéhez vezetett. Bár csendesebb tagja volt a Jackson családnak, zenei hozzájárulása jelentős volt, és emlékezetes marad pop és blues kapcsán végzett munkájával.

Tito Jackson (1953-2024)
Tito Jackson (1953-2024)

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)