Hirdetés

Az akolitus nem alkalmazza a Star Wars sorozatok legolcsóbb trükkjét

|

Pont akkor vetik ezt el, amikor már nagyon unalmas lenne.

Hirdetés

Bár idén már két Star Wars sorozat is felkerült a Disney+ra (a Rossz osztag 3. évada és a Birodalmi históriák című antológia), a Lucasfilm még nem végzett az új tartalmakkal: jön egy harmadik is Az akolitus képében, amely az év egyik legizgalmasabbnak ígérkező produkciója, köszönhetően annak, hogy egy olyan időszakban játszódik, amit filmek és sorozatok még nem érintettek.

A High Republic, azaz a Köztársaság Fénykora éráról van szó, amelyet képregények és könyvek formájában építgetett a Lucasfilm. Érdemes elolvasni belőle akár csak a legelső kötetet, a Jedik fényét Charles Soule-tól, hogy rájöjjünk, mekkora potenciál rejlik ebben a korszakban, amely a Baljós árnyak történései előtt kétszáz évvel játszódik, amikor a Jedi-rend erejének teljében volt. 

Hirdetés

Mivel a sorozat eseményei ennek az időszaknak a végére a Baljós árnyaknál mintegy száz évvel korábbra nyúlnak vissza, felmerült a kérdés, hogy felbukkan-e benne bármilyen ismertebb karakter, például Yoda mester, akinek már a Köztársaság Fénykorában is fontos szerepe volt. Az akolitus showrunnere, Leslye Headland határozott választ adott rá a ComicBooknak adott nyilatkozatában: 

"El tudod képzelni, hogy azt mondják: »Nem probléma, nyugodtan használhatod Yodát. Nem nagy ügy?« Nem, nem történt ilyen. Kölcsönzünk karaktereket a Köztársaság Fénykorából és a Kiterjesztett Univerzumból [a Legendákból - a szerk.] is, de ennyi."

Pár hete Headland a StarWars.com-nak árulta el, hogy a sorozatban láthatunk majd egy zygerrai Jedit, valamint a kánon részévé tesz egy eddig még nem látott fajt is. Hozzátette: van néhány igazán nagy ötletük a Legendák kapcsán, amit a sorozat elején és később is felhasználnak. A készítőket olyan alkotások is bevallottan inspirálták, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic 2

A Star Wars: Az akolitus első két epizódja június 4-én kerül fel a Disney+-ra, majd hetente jön új rész.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)