Hirdetés

A Nosferatu megint félelmetessé teszi a vámpírokat - itt a vérfagyasztó, új trailer

|

Régi vágású, gótikus horror érkezésére készülhetnek a műfaj és a vérszívók rajongói.

Hirdetés

Bármennyire is sikeresek voltak anyagilag Stephenie Meyer Alkonyat-regényei és a belőlük készült mozifilmek, felbecsülhetetlen károkat okoztak a vámpírok renoméjában: voltaképp egy teljes generáció fejében él az a tévképzet, hogy a vérszívók nem azért kerülik a napfényt, mert elpusztítja őket, hanem mert úgy ragyognának, mintha gyémántból lennének, és ezzel lelepleznék magukat az egyszerű halandók előtt.

Szerencsére vannak még filmesek, akik ennek ellenére szívesen forgatnak vámpíros produkciókat, s bár a tavaly The Last Voyage of Demeter igyekezetét nem koronázta siker, idén karácsonykor a Nosferatu javíthat a mérlegen.

Hirdetés

Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony, Az Északi) filmje F. W. Murnau immáron 102 éves, azonos című klasszikusát veszi alapul, amelynek értékét még az sem csorbítja, hogy a rendező és a forgatókönyvíró (Henrik Galeen) voltaképp Bram Stoker Drakuláját plagizálták, a szerző engedélye nélkül adaptálták a történetet. Itt-ott változtattak azért rajta, a címszereplőből például Orlok gróf lett.

Hogy a remake képes lesz-e felnőni az eredetihez, és ugyanígy megmarad-e a filmrajongók emlékezetében, az csak tökéletes érzékkel karácsonyra időzített premier után derül ki. Eggers mindenesetre biztosra ment, és olyan színészekkel dolgozott, akiknek a játékán valószínűleg nem fog múlni a siker: Bill Skarsgård (Orlok gróf), Nicholas Hoult (Thomas Hutter), Lily-Rose Depp (Ellen Hutter), Aaron Taylor-Johnson (Friedrich Harding), Emma Corrin (Anna Harding), Willem Dafoe (Albin Eberhart Von Franz professzor) Ralph Ineson (Wilhelm Sievers doktor), Simon McBurney (Herr Knock).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)