Hirdetés

A Megalopolis új trailere mesterséges intelligenciával generált kamu idézetekkel állt bele a kritikusokba, botrány lett belőle

|

A Lionsgate egyik illetékese úgy gondolta, jó ötlet lenne feleleveníteni, hogy Francis Ford Coppola filmjeiről miket mondott annak idején a sajtó. Rosszul sült el.

Hirdetés

Francis Ford Coppola egyike Hollywood legnagyobb élő legendáinak, aki olyan kultikus filmeket rakott le az asztalra, mint A Keresztapa és az Apokalipszis most. A rendező régóta dédelgetett álma volt összehozni egy monumentális sci-fit, a Megalopolis névre keresztelt projekthez azonban sokáig nem talált finanszírozót, ezért a saját vagyonából fordított 120 millió dollárt a film megvalósítására

Az általa írt és rendezett koncepció középpontjában egy Caesar nevű idealista építész áll, aki szeretné újjáépíteni az egykor nagyszerű várost, a retro-futurisztikus New Yorkot, ám a korrupt polgármesternek (Giancarlo Esposito) más tervei vannak, és kettejük közé kerül utóbbi lánya, Julia Cicero (Nathalie Emmanuel). A Cannes-ban bemutatott nagyszabású film mögé sokáig nem állt be egy stúdió sem, mivel a vélemények alapján túlságosan is kísérleti alkotás, ami könnyen megakadhat a nézők torkán, végül a Lionsgate karolta fel és forgalmazza világszerte. Meg is kezdődött már a film marketingkampánya, de az új trailer nem úgy sült el, ahogyan azt tervezték. 

Hirdetés

A legutóbbi kedvcsináló esetében azt a megoldást választották a marketingesek, hogy az ilyenkor megszokott módszer, tehát a pozitív kritikák kiemelése helyett a rendező korábbi filmjeinek negatív véleményeiből szemezgetnek, kifejezetten arra fókuszálva, hogy Coppola kultikus alkotásairól is születtek lesújtó cikkek, miként most a Megalopolis is igencsak megosztó a sajtó körében. A Keresztapa, az Apokalipszis most és a Drakula kapcsán is előcitáltak idézeteket, ám mint kiderült, szinte mindegyik kamu volt, vagy éppen más filmről írták azokat. A Lionsgate gyorsan el is tüntette a trailert, és bocsánatot kért az érintett kritikusoktól, valamint Francis Ford Coppolától és produkciós végétől, de természetesen különféle csatornákon visszanézhető maradt a YouTube-on: 

A teljes igazság ráadásul ennél is kellemetlenebb. A Variety számolt be róla, hogy a hamis idézeteket a Lionsgate marketinges konzultánsa, Eddie Egan a mesterséges intelligencia segítségével generálta, aminek hatására a vállalat ki is rúgta azonnali hatállyal. A Variety maga is megvizsgálta, hogy mi történik akkor, ha a ChatGPT-t ilyen vélemények írására utasítják, és a végeredmény nagyon hasonló lett ahhoz, amit a fenti előzetesben láthatunk, ami szintén megerősítette, hogy mi történt.

Egan több mint 20 évig dolgozott együtt Adam Fogelsonnal a Lionsgate filmes részlegének vezetőjével (előbb a Universalnál, majd az STX-nél dolgoztak együtt), két éve felvették alelnöknek a céghez, idén januárban pedig kinevezték elnöknek, ám nem élvezhette sokáig új pozícióját. 

A Megalopolis egyébként szeptember 26-án kerül a hazai mozikba, szóval már nincs messze.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)