Hirdetés

Már magyar nyelven is élvezhetjük a hazai fejlesztésű taktikai játékot, amit az Aliens, a Space Hulk és az XCOM inspirált

|

Fontos frissítést kapott, és ezzel lezárult a USC: Counterforce korai hozzáféréses időszaka a Steamen.

Hirdetés

Nem tudjuk, hogy pontosan így tervezte-e a Mimic Hunter és az Ultimate Space Commando mögött álló Angry Cat Studios, de tény, hogy sikerült az aprócska magyar formációnak szépen keretbe foglalnia legújabb játéka, a Firesquid kiadó gondozásában megjelent USC: Counterforce eddigi steames pályafutását. Az ellenséges szándékú idegenek ellen vívott ütközeteket körösített formába öltő alkotás a Steam 2022-es Tacticon eseményén debütált a nagyközönség előtt, és most ugyanezen esemény idei kiadásának örve alatt lép szintet, maga mögött hagyva a korai hozzáféréses időszakot.

Jelentős mérföldkő ez a négy évnyi fejlesztés után révbe ért projekt életében, aminek elérését egy masszív frissítéssel ünnepli meg a csapat.

Hirdetés

Az 1.0-s változat sztorimóddal, stratégiai térképpel, saját játékoskarakterrel, egységfejlődéssel, titkos küldetésekkel, diplomáciai megoldásokkal és a fészkek lebombázásának lehetőségével gyarapodott. Emellett pedig a lokalizáció immár kiterjed a spanyol, a német, a portugál és a magyar nyelvre is.

A hadjáratnak az imént említett stratégiai térkép ad otthont, amelyen globális események és szektoralapú küldetések várják a kommandósok osztagait, akik egy perzisztens rendszerben gyűjtenek tapasztalatot, lépnek szintet és válnak egyre hatékonyabbá. Ami a missziók változatosságát illeti, helyőrségek kialakítására, elhagyott létesítmények átvizsgálására, fészkek kipucolására és idegen hordák legyűrésére érdemes számítani változó időjárási körülmények és napszakok közepette. Ráadásul az egészet átvezetőkkel tűzdelt narratívával öntötték nyakon a fejlesztők. Egyébként akkor sem kell megriadni, ha valakinek még új a műfaj, a USC: Counterforce különböző nehézségi szintekkel, tutoriallal és tippekkel könnyíti meg az akklimatizálódást.

Aki kedvet kapott hozzá, megveheti az Angry Cat Studios játékát önmagában vagy az ugyanebben a zsánerben utazó Xenonauts 2-vel egybecsomagolva, 10 százalék kedvezménnyel. De arra is van lehetőség, hogy a 4,99 euróért kínált, kozmetikai holmikkal telepakolt Supporter csomagot választva támogassuk a fejlesztőket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)