Hirdetés

Hihetetlennek tűnik, de a Street Fighter mozifilm még mindig milliókat termel a Capcomnak

|

A Jean-Claude Van Damme és Raúl Juliá főszereplésével készült 1994-es Street Fighter film még mindig hatalmas sikernek örvend.

Hirdetés

Több adaptáció is készült a Capcom egyik legnépszerűbb sorozata, a Street Fighter alapján, ám valószínűleg a legtöbben arra az 1994-es élőszereplős filmre emlékeznek, amelyben a korszak egyik legnagyobb sztárját, Jean-Claude Van Damme-ot láthattuk Guile szerepében, a rendkívül elismert Raúl Juliá (akinek ez halála előtti utolsó filmje volt) pedig M. Bison szerepében tűnt fel.

Megjelenésekor ugyan nem kapott túl jó értékeléseket a kritikusoktól, a kasszáknál jól teljesített és idővel a közönség is megszerette annyira a film szórakoztató bugyutaságát, hogy azóta sokan kultikus darabként tekintenek rá, még saját játékot is kapott annak idején a filmváltozat.

Persze az ilyen jellegű filmek nem arról híresek, hogy rendkívül profitábilisak lennének, ám a legutóbbi shareholder meeting alkalmával kiderült, hogy nem erről van szó, ugyanis a Street Fighter film a mai napig több tízmillió yent (10 millió yen nagyjából 23 millió forint) keres a Capcomnak minden évben.

Hirdetés

A híreket közzétevő résztvevő szerint a filmet a tavalyi Onimusha anime kapcsán hozták fel példaként arra, hogy miként is lehet monetizálni az egyes birtokukban lévő szellemi tulajdonokat. Valószínűleg azért is merülhetett még fel, mert a Capcom ismét próbát akar tenni a Street Fighter adaptálásával, ezúttal a Legendary Picturesnek adva a jogokat.

Kíváncsian várjuk, mit hoznak majd ki belőle, mert míg az élőszereplős film nem nyűgözte le annyira a közönséget, addig a szintén 1994-es animációs film már érezhetően jobb fogadtatásban részesült, és sok rajongó biztos benne, hogy lehetne jó filmet csinálni az alapanyagból.

Ti milyennek képzelitek el az ideális Street Fighter filmet?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)