Hirdetés

BREAKING: a Netflix váratlanul elkaszálta a Horizon Zero Dawn sorozatot

|

Érdekes ok áll a streamingszolgáltató döntése mögött.

Hirdetés

Bár még tartják magukat a szuperhősök, az világosan látszik, hogy a műfaj ereje fogytán van, és hamarosan bealkonyul számukra. A helyüket pedig minden jel szerint videojátékok adaptációi veszik majd át, és diktálják a trendet Hollywoodban egy-két évtizedig, vagy akár még hosszabb ideig. A témában a legtöbb hír mostanában új projekteket (Just Cause) érint, esetleg a munkálatok kezdetéről számol be (Watch Dogs film), de nem minden film- vagy sorozattervet sikerül megvalósítani.

Kevéssel ezelőtt robbant a hír, hogy a Netflix kifarolt az egyik legnagyobb szabású feldolgozás, a Horizon Zero Dawn sorozat mögül, és ezt azt jelenti, hogy a projektnek befellegzett, legalábbis egyelőre. Az ilyen lépéseket rendszerint az előzi meg, hogy a felszínre került kreatív nézetkülönbségeket nem lehet elsimítani, vagy a produkció megvalósítása eszelősen sokba kerülne, talán többe, mint amennyit a finanszírozó hajlandó lenne kockára tenni.

Hirdetés

Ezúttal viszont a döntés oka a showrunner, Steve Blackman (Az Esernyő Akadémia) személye. A szakember a szerint azután vált nemkívánatossá, hogy toxikus munkakörülmények megteremtésével vádolták meg kollégái. Noha Blackman mindent tagadott, a Rolling Stone szerint a Netflix kiadta az útját, és a már említett Horizon Zero Dawnhoz hasonlóan másik sorozatát, az Orbitalt is kukázta.

Jóllehet, Aloy kalandja lekerült a napirendről, bőven vannak még PlayStation-kötődésű feldolgozások, amelyekért érdemes szorítani: jön a The Last of Us és a Twisted Metal sorozatok második évada, készül az Uncharted folytatása és a Ghost of Tsushima film, nem is beszélve az Amazonnál formálódó God of War sorozatról.

Ami pedig a Horizon franchise-t illeti, a rajongók a fiatalabb korosztályt megcélzó LEGO Horizon Adventures érkezésének örülhetnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)