Hirdetés

Az Xbox filmet készített a S.T.A.L.K.E.R. 2 háború sújtotta fejlesztéséről

|

A Microsoft és a GSC Game World együttműködésében valósult meg a War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2, amit hamarosan bárki megnézhet.

Hirdetés

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylt fejlesztő GSC Game World székhelye eredetileg Kijevben volt, ám azután, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát, kénytelen volt a vállalat átköltöztetni a főhadiszállását és csapatának nagy részét Prágába, hogy be tudják fejezni a folytatás fejlesztését. De nem mindenki tartott a távozókkal: volt, aki maradt, és olyan is, aki fegyvert fogott. 

Erről az elszomorító, brutális és lehetetlen helyzetről mesél az a dokumentumfilm, amely a GSC Game World és az Xbox együttműködéséből született. Az alkotásban a fejlesztők első kézből számolnak be arról, hogyan dolgoztak egy háborús övezetben, és hogyan költöztették át a stúdiót egyik másik országba, miközben egy kultikus videojáték-franchise következő felvonását készítették. 

Hirdetés

A War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 című doksi Andrew Stephan (Power On: The Story of Xbox, Red Bull Air Race World Series) rendezésében készült, és a fejlesztőcsapat kreatív igazgatója, Maria Grygorovych a Variety-nek nyilatkozva kihangsúlyozta, hogy mennyire "ijesztő" volt számukra belemenni abba, hogy film készüljön a megpróbáltatásaikról: 

"Nem vágytam rá, hogy film készüljön róla, de úgy gondolom, hogy fontos beszélni a történtekről. Nem arról van szó, hogy közszemlére akarom tenni a magánéletemet, vagy a csapatunk tagjaiét. Mi tényleg nem vagyunk közszereplők, így nehéz valami személyeset megosztani a nyilvánossággal. De amikor ez a lehetőség bekopogtatott hozzánk a Microsofttól, úgy gondoltuk, hogy fontos, hogy egy kicsit többet osszunk meg a világgal arról, milyen nehéz a háborúban élni, bemutatni az emberi oldalát. Mert az emberekhez többnyire csak akkor jut el valami, ha bármi szörnyűség történik, és remélhetőleg mindenki azt gondolja, hogy "Ó, ez szörnyű". De amikor konkrét embereket látunk, akik megosztanak egy személyes történetet, akkor talán jobban el tudják képzelni, hogy milyen nehéz valójában, és hogy miért rossz minden háború. Számomra nem létezik olyan ok, ami igazolná egy háború kirobbantását."

Az Xbox program- és eseményfelelős igazgatója, Tina Summerford hozzátette, hogy a redmondiak folyamatosan követték a történéseket, és az idő előrehaladtával nyilvánvalóvá vált, hogy a GSC Game World helyzete egyre rosszabb lesz minden szempontból. 2022 végén vetették fel a dokumentumfilm ötletét, mert a stúdiónak volt egy olyan története, amely megérdemelte, hogy elmeséljék, és úgy érezték, hogy az Xbox a legalkalmasabb rá, hogy segítsenek megosztani azt. A csapat vezetőivel beszélgetve ők is ezen az állásponton voltak, ezért közösen elhatározták, hogy dokumentumfilmet készítenek, és felbérelték Andrew Stephant. Íme a végeredmény trailere: 

A War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2-t hamarosan mindenki teljesen ingyen megtekintheti, ugyanis október 3-án felkerül az Xbox hivatalos YouTube-csatornájára. A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl pedig a jelenlegi tervek szerint november 20-án érkezik meg PC-re és Xbox Series X/S-re.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)