Hirdetés

Asmongoldot kitiltották a Twitchről érzéketlen szövegelése után

|

A tiltás konkrétan a másodlagos csatornáját érintette, de a Twitch szabályzatának értelmében Asmongold most semmiképp sem streamelhet az oldalon.

Hirdetés

Zack Hoyt, streamer nevén Asmongold a napi műsora alatt vállalhatatlanul nyilatkozott a gázai helyzetről. A stream során kijelentette, hogy őt bizony nem érdekli a háború okozta veszteség.

Az ENSZ jelentése szerint már 42 000 életet követelt az izraeli hadsereg csapása, jelentős részben nők és gyerekek haltak meg. Asmongold teljes nyugodtsággal kijelentette, hogy "ezek borzalmas emberek", akik egy "alsóbbrendű kultúrából" jöttek.

Hirdetés

A streamjéből kiemelt részben konkrétan a következőt nyilatkozta:

"Ha a népirtást úgy értelmezed, mint egy embercsoport szisztematikus lemészárlását, akkor nekik a sariában a népírtás a törvényeikbe van iktatva. Szóval nem, nem fogom elbőgni magam, hogy kiirtanak egy népet, aminek a népírtás a törvényében van. Le se szarom. Ezek borzalmas emberek. Ez nem is kérdés. Őrület, hogy mások nem így látják. Ugyanezt csinálnák ők is."

"Ezek az emberek nem a szövetségeseitek. Nem olyanok, mint mi. Egy borzalmas, alsóbbrendű kultúrából jöttek. Megölnek embereket az identitásukért, és szöges ellentétben állnak a nyugati értékrenddel. A kultúrájuk sok tekintetben alsóbbrendű. Ennyire egyszerű. Nem, nem érzem rosszul magam miattuk, nem sajnálom őket, nem érdekel."

A felvétel körbement a közösségi oldalakon, és Asmongoldot még a szokásosnál is keményebben kritizálták a neten. A kritikák mellett azonban a tartalomgyártó a Twitch szabályzatának konkrét pontjait is megsértette, élükön a következővel:

"A Twitch nem engedélyez olyan viselkedést, amit gyűlölet, előítélet vagy intolerancia motivál, ideértve olyan viselkedést is, ami diszkriminációt bátoríthat."

Emellett még ott vannak a szabályok, melyek védett karakterisztikákkal (nem, hit, kultúra stb.) szembemenő viselkedést tiltanak meg, illetve kihangsúlyozzák, hogy szegregációt, politikai kirekesztést és egyebeket hirdető kijelentések is tilosak. Asmongold mindezeket megsértette kicsivel több mint egy perc alatt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A heves kritikákra felfigyelve közzétett egy "bocsánatkérést":

"Visszanézve a dolgot, túlzottan nagy seggfej voltam a palesztin szituációval kapcsolatban. Hibáztam. Persze hogy senki sem érdemli meg az életének lerombolását, még akkor sem, ha olyan dolgokat tesz vagy olyan dolgokban hisz, melyeket én regresszívnek találok. Ti többet érdemeltek annál, mint hogy ilyen hülyeségeket hallgassatok tőlem. Több eszem lesz a jövőben."

Az, hogy "hibáztam" és a tényleges bocsánatkérés hiánya nem segített a helyzeten. Néhány órával a fenti poszt után Asmongold másodlagos csatornáját lekapcsolták, és a Twitch szabályainak értelmében ha valakinek letiltják az egyik profilját, akkor másikon sem streamelhet.

A történtek másnapjának estéjén (helyi idő szerint) Zack feltöltött egy videót YouTube csatornájára. Válaszában arra esküdözött, hogy nem a kultúrát akarta bírálni, hanem a vallásos extremitást, de tisztában van vele, hogy hogyan hatott az, amit valójában mondott. Elmondása szerint többen is felhívták figyelmét az elmúlt 2 év egyre bajosabb streamjeire, de őt akkor ez nem érdekelte. Most észbe kapott, és megpróbálja majd össze szedni magát, talán ki is takarítja végre a szobáját!

Akárhogy is, a következő hetekben Zack pihenőre megy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)