Hirdetés

Az Epic Games már nem csak PC-n akar ingyen játékokat osztani

|

Elég nagy tervei vannak az Epicnek, és ezeknek végre nem csak a PC-s tábor örülhet.

Hirdetés

Az Epic Games új részleteket osztott meg arról, hogyan szeretné magához vonzani a fejlesztőket a nemrég indított mobil boltjába. A cég többek között önkiszolgáló publikációs eszközökkel, ingyenes játékprogrammal és csökkentett jutalékokkal kívánja vonzóvá tenni platformját, különösen azoknak a stúdióknak, amelyek az Unreal Engine-t használják játékaik fejlesztéséhez.

Steve Allison, az Epic Games Store vezérigazgatója elmondta, hogy az ünnepi szezonban tervezik a harmadik féltől származó alkalmazások első csoportjának bevezetését, várhatóan 10 és 50 között lesz az elérhető alkalmazások száma. Az egyik legnagyobb kihívás a fizetési megoldások implementálása, ami miatt néhány alkalmazás bevezetése későbbre tolódhat. Az Epic emellett olyan lehetőségeket is bevezetni tervez, mint a közösségi funkciók és a platformok közötti játék. Az Epic ingyenes mobiljátékok programja is elindul az év végéig. Ez hasonló ahhoz a sikeres programhoz, amelyet az Epic Games Store-on futtatnak PC-n, ahol már évek óta hetente kínálnak ingyenes játékokat.

Hirdetés

Az Epic Games már régóta kritizálja az Apple és a Google üzleti gyakorlatait, különösen a platformok magas jutalékdíjai miatt. Ez motiválta a céget, hogy alternatív megoldásokat keressen a mobil játékok terjesztésére. Az Európai Unióban érvénybe lépő új szabályozások, különösen a Digitális Piacok Törvénye (DMA), lehetővé tette, hogy az Epic saját boltját elindítsa iOS-en, megkerülve az Apple 30% jutalékos díját​. A bolt Android készülékeken is elérhető világszerte.

Elég egyértelmű az Epic célja ami nem más, mint hogy megtörje a hagyományos alkalmazásboltok dominanciáját, és jobb pénzügyi feltételeket, valamint egyre több tartalmat és funkciót kínáljon a fejlesztők és felhasználók számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)