Hirdetés

Xbox One - összerakni sem olcsó

|

Az IHS kiszámolta, mennyibe kerül egy Xbox One megépítése. Ha otthon kezdenél neki, nem járnál sokkal jobban.

Hirdetés

Az Xbox One még külföldi mértékkel sem mondható olcsónak, 499,99 dolláros ajánlott fogyasztói ára néhány potenciális felhasználót vissza is fogott a vásárlástól. Pedig a Microsoft nem keres rajta sokat.

Az IHS teljes jelentéséből kiderül majd, hogy melyik alkatrész pontosan mennyibe kerül, de elöljáróban annyit megosztottak velünk, hogy egy konzol alapcsomag összeépítése körülbelül 471 dollárba kerül. Ebből 75$ csak a Kinect, de a legdrágább az egyedi AMD CPU-GPU kombó, amit körülbelül 110 dollárból lehet kivitelezni. Az SK Hynix gyártotta memóriachipek körülbelül 60 dollárba fájnak, a kontroller kb. 15-be, a töltő nagyjából 25-be, a dobozban található egyéb dolgok, köztük a headset anyagköltsége 10, összerakása pedig 14 dollárba kerül. Egy eleve olcsóbb PlayStation 4 csomagot 381 dollárból lehet öszeállítani, de fontos megjegyezni, hogy abban nincs PlayStation Eye, és mint látjátok, itt is főleg a Kinect dobja meg az árat. Nem meglepő, hogy nem a gépek eladásaitól várják a nagy bevételt, hanem a játékokétól. Részletes lebontás később.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)