Hirdetés

Visszahívták az Assassin's Creed Shadows gyűjtői szobrát, mert sértő lett a kivitelezés

|

A gyártó bocsánatot is kért, sőt teljesen újratervezik a szobrot.

Hirdetés

Az Assassin's Creed Shadows ismételten a viták kereszttüzébe került, miután a PureArts eltávolította kínálatában az egyik gyűjtői figuráját annak "érzéketlen" dizájnja miatt. A kérdéses szobor egy egylábú torii kaput ábrázolt, amely sokak szerint tiszteletlen volt a japán kulturális emlékekkel szemben. A torii kapuk Japánban a szent és a világi világ határát jelölik, és különösen jelentős szimbólumok a vallási helyszíneken.

Az egylábú torii kapu a Nagasakiban található Sannō szentélynél vált ismertté, amely közel 900 méterre helyezkedett el a második világháborúban ledobott atombomba epicentrumától. A szentély majdnem teljesen elpusztult, és az egyetlen megmaradt része a félbe tört torii kapu, ami ma az események emlékműveként szolgál. Ezért sokan úgy érezték, hogy a szobor ezen dizájneleme érzéketlen egy ilyen tragikus történelmi esemény emlékével szemben.

Hirdetés

A PureArts elnézést kért, és a figurát visszahívták, hogy újragondolják a dizájnt. Az bocsánatkérés 27 nappal a szobor hivatalos bemutatása után történt meg, és a cég most azt is bejelentette, hogy újraalkotják a terméket.

Az Assassin's Creed Shadows egyébként is több vitát váltott ki, mivel a játék történelmi ábrázolása már korábban is aggodalmakat keltett a japán közösségben. A fejlesztők mindezek miatt szintén bocsánatkérést adtak ki, hangsúlyozva, hogy a játék nem pontos történelmi ábrázolás, hanem inkább "egy történelmi fikció". A Ubisoft már többször bocsánatot kért az ilyen jellegű hibákért, beleértve egy japán történelmi hagyományőrző csoport zászlajának engedély nélküli használatát a játék művészeti anyagaiban.

A PureArts szobra így nézett ki eredetileg
A PureArts szobra így nézett ki eredetileg

Az Ubisoft a játék megjelenését 2025. február 14-re tolta el, amely komoly versenytársat állít majd a Ghost of Tsushima folytatásának, a Ghost of Yotei-nek, amely szintén 2025-re várható.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)