Hirdetés

Változott a Steam előfizetői szerződése, amit neked is érdemes lenne csekkolnod

|

Főleg a Valve és a felhasználók közti viták megoldására vonatkozik a frissítés.

Hirdetés

Aki elindította ma már a Steamet, annak az új akciók és az éppen aktuális kiadói vásár mellett feldobott egy fontosabb hírt is: azt, hogy frissült a platform előfizetői szerződése (SSA), de mivel a legtöbben automatikusan átugorják a felhasználói feltételeket és hasonló információkat közlő hivatalos szövegeket, ezért lemaradhatnak olyan fontos részletekről is, amiknek ismerete a Steam és a vásárló közti jogi vitákban jól jöhetnek, márpedig a változtatások éppen ezt a szegmenst érintik. 

Noha a Valve szerint sok felhasználója számára (köztük az EU-ban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Quebecben élőknek) a frissítéseknek korlátozott lesz a hatása, mivel rájuk ezelőtt sem vonatkoztak a választottbírósági szabályok, azért érdemes átfutni a lényeget. 

Hirdetés

A közlemény szerint a vállalat megszüntette azt a követelményt, hogy a vitákat egyéni választottbírósági eljárás útján kell rendezni. A Valve a következőképpen fogalmazott:

"Mint mindig, arra bátorítunk, hogy amikor problémád adódik, lépj kapcsolatba a Steam Támogatással, mivel szinte mindig az lesz a legjobb mód megoldást találni. De ha ez nem működik, a frissített Steam előfizetői szerződés szerint mostantól minden vitát bíróságon kell rendezni a választottbíróság helyett."

Ezen kívül eltávolították a csoportos keresetről való lemondásra, valamint a díjáthárításra vonatkozó rendelkezéseket is, melyek a Steam előfizetői szerződés korábbi változataiban szerepeltek. A további információkért ajánlott figyelmesen átolvasni a teljes előfizetői szerződést. A lényeg röviden: a Steam-felhasználók mostantól perelhetik a Valve-t, akár csoportos keresetekkel is. 

Ira Steinberg, a Greenberg Glusker peres ügyekkel foglalkozó csoportjának tagja elmondta a Polygonnak nyilatkozva, hogy jelenleg az a trend, hogy a vállalatok újragondolják a választottbíráskodást, amellyel a jogi szakértők szerint a felhasználók jobban járnak - eddig sok vállalat (beleértve a Valve-t is) választottbíróságra kényszerítette az ügyfeleket, amikor is egy harmadik fél vizsgálja felül a problémát, hogy a jogi rendszeren kívül oldja meg azt. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)