Hirdetés

Új időszámítás kezdődhet az Assassins’s Creed történetében a Shadows megjelenésével

|

A sorozat vezető producere maga árulta el, hogy milyen sűrűn érkezhetnek a jövőben a széria fővonalas játékai.

Hirdetés

Új korszak köszöntött be az Assassin's Creed játékok életébe a 2017-es Originsszel, ez pedig a korábbi éves megjelenésektől való eltávolodásban is tetten érhető volt. A novemberben érkező, botrányoktól hangos Assassin's Creed Shadowst például négy éve már szinte biztos, hogy csiszolgatják, ami egy minden korábbinál hosszabb fejlesztési ciklusnak tekinthető a franchise történetében.

Ahogy közeledik a feudális Japánban játszódó felvonás megjelenése, a Ubisoft úgy látja, hogy a jövőben is ennyi időre lesz szüksége ahhoz, hogy fenntartsa a sorozat minőségét.

Hirdetés

Karl Onnée, az Assassin's Creed vezető producere a GamesIndustry.bizzel ült le beszélgetni a minap, ahol kifejtette, hogy miért négy év az, amit ideálisnak tart a fejlesztés szempontjából.

"Mindig egyensúlyt kell találni az idő és a költségek között, viszont minél több időd van, annál többet tudsz finomítani. Igen, több embert állíthatsz egy projektre, és gyorsabban befejezheted azt, de ettől még nem lesz több időd a finomhangolásra, mert idő kell ahhoz, hogy visszajelzést kapj a játékosoktól, a csapattól és aztán meglásd, mi működik és mi nem, és hogyan lehet javítani rajta. Szerintem négy év a megfelelő egyensúly ahhoz, hogy a koncepciótól a gyártásig eljussunk, és megkapjuk a szükséges visszajelzéseket a továbbfejlesztéshez."

- fogalmazott Onnée.

Az egyre elhúzódó fejlesztési ciklusok tükrében nem meglepő, hogy a Ubisoft is kénytelen visszavenni a tempóból. Ettől függetlenül persze elképzelhető, hogy kisebb léptékű címek érkeznek majd itt-ott - mint például 2023-ban a gyökerekhez visszatérő Assassin's Creed Mirage -, de a producer elmondása alapján a fővonalas játékok között legalább négy évet kell majd várnunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)