Hirdetés

Tényleg melegek lesznek az Assassin's Creed Shadows főhősei?

|

Sikerült megint valamit alaposan félreérteni az Assassin's Creed Shadows kapcsán.

Hirdetés

Nemrég cikkben meséltünk arról, hogy az Assassin's Creed Shadows egyik főszereplője, a fekete szamuráj, Yasuke egy valóban létezett személy volt (sőt, videót is készítettünk erről), most viszont egy olyan pletyka kezd egyre nagyobb teret kapni, ami ismételten sokakat felháborított, így nem árt megint gyorsan tiszt vizet önteni a pohárba.

Egyre több olyan kommenttel találkozunk ugyanis, amelyben a rajongók azért fejezik ki nemtetszésüket, mert az Assassin's Creed Shadows főhősei "meleg karakterek lesznek" - van, ahol csak Yasukét említik, mint az LMBTQ közösség tagja, máshol Naoe kapcsán is előkerül mindez. Nos, a helyzet egyáltalán nem az, hogy fixen meleg főhősöket kapnánk, igazából valami hasonlóra utalt csak a Ubisoft, amivel az előző két részben, vagyis az Odyssey-ben és a Valhallában is találkozhattunk.

Hirdetés

A fejlesztők elmondták, a két főszereplő eléggé eltérő személyiséggel rendelkezik majd, másképp viszonyulnak majd az egyes NPC-khez, és természetesen azok is másképp viselkednek majd velük. Ez igaz a játék romantikus vonalára is, magyarán bizonyos karakterek az egyik, míg mások a másik főhőssel akarnak majd közelebbről is megismerkedni. Többféle "kapcsolat" megélését lengették be, és ez az utalás jelentheti gyakorlatilag azt, hogy nem csak heteroszexuális románcokra lesz lehetőség a játékban.

A kulcsszó pedig itt a lehetőség, vagyis az, hogy ahogy az Odyssey-ben és a Valhallában, úgy itt is egy opcionális dologról van szó. Az előző két Assassin's Creedben ugyanis Alexiosz és Kasszandra, valamint Eivor sem volt fixen, előre meghatározottan meleg a lore alapján (sőt, az Odyssey főhősének gyermeke is született, aki nagyon fontos karakter lett a kánon szerint), de a játékos dönthetett úgy, ha akart, hogy azonos nemű karakterrel épít ki romantikus kapcsolatot. Ugyanerre számíthatunk a Shadowsban is - szóval semmi sem változik az előző két részhez képest.

De mondhatnánk azt is: Yasuke és Naoe annyira meleg, mint például Shepard parancsnok a Mass Effect trilógiában - hiszen a lehetőség ott is adott volt az azonos nemű románcra, ahogy a BioWare szerepjátékaiban általában adott, már nagyon-nagyon hosszú ideje. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)