Hirdetés

Sokat szoktál játszani? A kutatók szerint akkor biztosan ronda vagy

|

Sok mindent megpróbáltak már a játékokra fogni, de ez még nekünk is új.

Hirdetés

A lustaságtól az erőszakig minden problémás viselkedési formáért megpróbálták már kutatók tucatjai (és szülők milliói) a videójátékokat okolni. Az amerikai Nemzeti Közgazdasági Kutató Hivatal (National Bureau of Economic Research) azonban egy egészen új megközelítéssel próbálkozik. Szerintük ugyanis kimutatható összefüggés van az emberek külleme és videójátékokkal töltött ideje között.

A hivatal felmérése szerint a megnyerőbb küllemű személyek kevésbé hajlamosak gaminggel tölteni a szabadidejüket, azok pedig, akik rengeteget ülnek a gépeik vagy konzoljaik előtt, jellemzően "csúnyábbak".

Hirdetés

A kutatók állítása szerint még az ok-okozati viszony is bizonyítható, tehát nem attól lesznek kevésbé vonzóak az emberek, hogy játszanak, hanem azért játszanak, mert kevésbé vonzóak. A kutatás szerint egyébként mindez igaz a tinédzserekre és a felnőttekre is, bár előbbi korosztályban kevésbé éles az eredmény.

Akit érdekel a teljes felmérés, az itt elolvashatja azt, de nem érdemes túl nagy hitelt adni az ilyesminek. Az én szememben mindnyájan gyönyörűek vagytok, amíg bírjátok healelni a +10-es Mythic kulcsaimat WoW-on.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)