Hirdetés

Sértett rajongók miatt nem lehet szerkeszteni a Silent Hill 2 remake Wikipedia-oldalát

|

A valóságnál sokkal negatívabb értékelések lettek felüntetve a Bloober Team horrojának adatlapján.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben lényegében minden kiderült a Silent Hill 2 remake-jéről, amely a horrorjátékokban járatos Bloober Teamnél készült. Egy órán keresztül vizsgálhattuk a megújult játékmenetet, megismertük a játékidő hosszát, trailer mesélt a sztoriról, összehasonlíthattuk az eredetit és a remake-ket, és azt is megtudtuk, hogy mikor látogathat el Xboxra is a Konami horrorjátéka.

Az elmúlt napokban - mivel ma van a megjelenés napja - befutottak már az első tesztek is a játékról, amelyek kifejezetten pozitívak lettek (az OpenCriticen 88 az átlagpontszám, 93% ajánlja), a kritikai fogadtatás pedig továbbra is fontos nemcsak a fejlesztők számára (nem egy sztorit hallhattunk már róla, hogy pontszámhoz kötik a bónuszokat vagy befolyásolja egy csapat/projekt sorsát), hanem a játékosok szemszögéből is, hiszen a tudatosabb vásárlók odafigyelnek a sajtó  konszenzusára, és ez nagyban meghatározhatja, hogy mire költik a pénzüket. Játszani ugyanis drága hobbi. 

Hirdetés

Emiatt jelentősége van annak is, hogy a még mindig népszerű Wikipédián a játékok adatlapján milyen adatok szerepelnek, hiszen sokak számára ez továbbra is fontos információforrás. A Wikipédiát azonban bárki szerkesztheti, így nem szabad készpénznek venni az ott olvasottakat: ezt most bebizonyította a Silent Hill 2 remake angol nyelvű adatlapja is, amelyen a sajtó által adott értékelések listáját úgy szerkesztették, hogy azok alacsonyabbak legyenek a valódiaknál.

Eurogamer beszámolója alapján az adminok kénytelenek voltak a játék Wiki-oldalát "félig védetté" tenni, miután úgynevezett "tartósan zavaró szerkesztés" történt. Az adminok kénytelenek voltak többször is frissíteni az adatlapot a trollkodások miatt, a GameSpot például a Wikipédia szerint 2/10-et adott rá (valójában 9/10-et), a Eurogamer 0/5-öt (igazából 5/5-öt), a GamesRadar+-nál pedig 3.5/5 helyett 0.5/5 szerepelt. Az OpenCritic 13% volt a 93% helyett. Nézzétek csak: 

A Eurogamer szerint az egész mögött olyan csalódott és frusztrált játékosok állhatnak, akiket felbosszantottak a játék karaktereinek arcán és ruházatán végzett változtatások, és ezzel a kicsinyes bosszúval igyekeztek revansot venni. Szerencsére a Steamet nem árasztották el a negatív vélemények, több mint 3800 felhasználói értékelés alapján rendkívül pozitív az összkép.

A Silent Hill 2 remake angol nyelvű adatlapjának védettsége egyébként október 9-én reggel jár le.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)