Hirdetés

Öt év után ismét felkerült a Steamre az Obsidian kémkedős szerepjátéka

|

A visszatérést leárazással ünnepli meg az Alpha Protocol kiadója.

Hirdetés

Tipikus Obsidian-játék benyomását keltette a 2010-ben megjelent Alpha Protocol: csiszolatlan volt, bugos, láthatóan kisebb csapattal, kevesebb pénzből és rövidebb idő alatt készült, mint az optimális lett volna, de volt szíve, hangulata, olyat kínált, mint korábban még egyetlen akció-szerepjáték sem, ráadásul a dialógusrendszer, valamint a döntések és következmények sokrétűsége terén még előremutatónak is nevezhettük. Okkal alakult ki tehát körülötte egy kisebb, ám annál elkötelezettebb rajongótábor.

Az eladásokkal viszont nem volt elégedett a Sega, a folytatás ötlete hamar le is került a napirendről, azzal pedig, hogy amikor 2019-ben lejárt a zenék licence, és a kiadó nem volt hajlandó ismét kicsengetni a jogdíjat, annak az esélyét is lenullázta, hogy újabb példányokat értékesítsen, ugyanis le kellett szednie a digitális áruházakból, így a Steamről is.

Hirdetés

Nem tudni, hogy időközben mi változott, hogy esetleg Obsidian, vagy még inkább a GOG.com-ot üzemeltető CD Projekt közbenjárására gondolta-e meg magát a Sega, de tény, hogy idén márciusban, minimális ráncfelvarrást követően elérhetővé vált a PC-s közönség számára a saját kormányával szembekerülő titkos ügynök, Michael Thorton fél világon átívelő kalandja a lengyelek piacterén.

Tegnap óta pedig már a Steam közönségét sem akadályozza meg senki abban, hogy gyűjteményét az Alpha Protocollal gazdagísa gazdagítsa. Ráadásul július 11-éig 19,99 helyett mindössze 15,99 euróba kerül a játék.

Most már csak azt kellene megoldaniuk az illetékeseknek, hogy Xbox 360-as és PS3-as változatok valahogy elinduljanak a modern konzolokon, aztán részemről jöhet is a folytatás, ha már így belelendültek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)